Hei,
ostimme n. kuukausi sitten Mitusbishin ilmalämpöpumpun ja olemme siitä lähtien pitäneet sähkönkulutusmittaria ilmalämpöpumpussa. Kuukauden aikana kulutus on ollut noin 550 kWh ja joulukuun vertailujaksoon verrattuna sähköä on kulunut noin 400 kWh vähemmän. Näistä laskien höytysuhde olisi n. 1.7.
VTT:n testitulosten mukaan vallinneille lämpötiloilla hyötysuhteen pitäisi olla n. 2.2-3. Ilman lämpötila on ollut vähän matalampi tammi-helmikuussa, joten osa erosta selittyisi sillä. Ovatko muute tehneet tälläisiä vertailuja? Mitkä muut seikat voisivat vaikuttaa todellisiin COP arvoihin?
Onko muuten näissä hyötusuhteissa koskaan otettu huomioon sulatusjaksot? Nehän pudottavat COP-arvoja.
Ehkä sitä ei voi ihan noin suoraviivaisesti laskea. Mä luulen, että kun kertoo ILPin sähkönkulutuksen kahdella niin siinä on hyvä likiarvo säästölle näillä keleillä.
Testiraportin mukaan sulatusjaksot olisi huomioitu.
Tietysti laskutapani on yksinkertaistus, mutta ulkoilman lämpötilaerot tai lämmön erilainen jakautuminen talossa ei mielestäni selitä kuin joitakin kymmeniä prosentteja erosta. Vaikka säästö olisikin 2 x ILP:n sähkönkulutus, niin se olisi silti melkein 50% mainostettua/tutkittua tulosta pienempi.
Tervehdys!
Nyt tarviis tietoa miten on,kannattaako autotalliin hommata ilmalämpöpumppu? Nykyinen lämmitysmuoto on 3kW puhallin jonka termostaatti on säädetty niin että lämpötila on n. 1-2 astetta plussalla,sähköä mennyt tänä talvena n.3000kW. Paljonko ilmalämpöpumppu veisi teoriassa sähköä(näin kylmänä talvena) jos se olisi ylläpito +8 lämpötilaan säädetty?
Kiitos kommenteista jo etukäteen…
Halpa lämpöpumppu maksaa ko.tarkoituksessa itsensä muutamassa vuodessa… Molemmissa vaihtoehdoissa kannattaa ottaa auto pois ruostumasta
Heh heh…lasikuitu ei ruostu ja kosteus% on 35-55 välissä,ei taida ruostumista tapahtua…
Joopa joo! Mikset naura myös tuolle sähkönkulutuksellesi. Mistäpäs se vastaaja tiesi, että sinulla on vain kinneri siellä tallissasi. Ei niin viisasinsinööriä olekaan, että pystyisi vastaamaan tuohon kysymykseesi noilla antamillasi tiedoilla.
Heh heh…sähkömittari ainakin toimii…Pahoittelut kun en aiemmin maininnut että talli on ainoastaan tuotteiden säilytystä varten.Hankala on varmasti alkuperäiseen kysymykseen vastata,aattelin jos jollakin olisi omakohtaisia kokemuksia vastaavasta tilanteesta.
Niinpä! Viisaanpa vielä "sormellani", että mitähän tarkoitat kulutuksella n. 3000 kW, jos se olisi esim. 3000 kWh, niin silloin kysymyksesi olisi suunnilleen ratkaistavissa ja oikeastaan likiarvona helpostikin eli sinäkin varmaan pystyt se ratkaisemaan suunnilleen "kaavalla"/päättelyllä: haluamasi kone antaa - (miinus) ottaa, niin se on siinä.