Kosteusvaurio(ko)?

Moi

Ajattelin kääntyä tänne suuntaan kun en oikeen mistään saanut infoa asiasta. Kuitenkin niin spesifisestä asiasta kyse.

Eli:
Ostimme asunnon johon muutimme vuoden vaihteessa 2010-2011. Eli olemme nyt asuneet toista viikkoa vakituisesti. Nyt huomasimme, että kylpyhuoneen altaan bideesuihku vuosi kun hanan laittoi päälle. Bidee on vuotanut siten, että allaskaapin yläreuna on turvonnut hieman, mutta se mikä tässä eniten pelästyttää on se että tarkemman tarkastelun jälkeen bideesuihku on valuttanut lattian rajaan suoraan bideen alle ja alimmaisen seinälaatan ja ensimmäisen lattialaatan välissä on rako. Tästä on ikäänkuin "syöpynyt" pois tiivisteenä oleva massa (ehkä silikoni). Bideen pää on nyt vaihdettu eikä se enää vuoda eikä valuta.

Kysymys kuuluukin nyt:
a) Onko vaaraa kosteusvauriosta? Koska todennäköisestihän se vesi (jos sinne on mennyt vettä) ei ole kosteussuojauksesta päässyt läpi vaan on pahimmassa tapauksessa laatan alla.
b) Pitääkö kosteusmitata?
c) Jos pitää mitata niin mistä tampereen seudulla edullinen mittaus ja mitä tallaiseen kohteeseen se maksaisi? Hintoja katsellut ja siellä on lueteltu vain koko kylpyhuone tai koko asunto. Nyt olisi siis (ehkä) tarvetta vain yhteen pieneen alueeseen.

Lisäksi vielä: Onko tämä mielestänne sellaisia asioita jotka ovat ostajan vastuulla? Asunto on rakennettu 2002, joten emme teettäneet kosteusarviota. Onko tässä tilanteessa laiminlyöty huoltamisen velvoitetta myyjän toimesta jättämällä bideen pää vaihtamatta.

Ok vai kenno?

Ah. Joo. Eli kohde on rivitalo. Jos tätä tarkotat. :slight_smile:

Olis kannattanut teettää se kuntoarvio,lieneekö ollut suorakauppa ilman välittäjää?Myyjältä ette saa mitään korvauksia (olettaisin)

No ei se nyt juur auta olisko jotain PITÄNYT tehdä… Pitäny ois varmaan teettää vaikka mitä. Mutta kun asunto on alle 10v vanha, niin ei nyt ihan heti tullut mieleen että pitäs alkaa teettään kuntoarviota. :slight_smile:



Oiskohan jollakin antaa osviittaa tuollaiseen että kannattaako tuosta tehdä kosteusmittaus? Vesimääräthän ei varmasti kerralla ole mitään suuria ollut kun puhutaan siis bideen tiputtelusta. Lisäksi: Vaikuttaako lattialämmitys jotain asiaan? Kuivattaako se lattiaa?

Jos on kosteusvaurio, niin se on taloyhtiön asia, jonka "kulut" sitten taloyhtiö voi hakea mahdolliselta myyjältä, jos asia antaa aihetta. Siis myyjä ei ole sinulle mitenkään vastuussa, vaan mahdollisesti taloyhtiölle.

Porareikämittaus on ainoa tapa tutkia kosteusvaurio ja siihen meneminen on tarkkaan harkittava, koska jos se tehdään, niin silloin on uusittava koko kylppäri. Pintakosteusmittarilla mittaus on täysin huuhaata, koska se näyttää satavarmasti kosteutta olevan, vaikka sitä ei sitten tiedä missä sitä on, jos on.

Siis: Jos mittaat kosteudet ja kosteutta ei ole väärissä paikoissa, niin sinä maksat. Jos osoitat kosteuden olevan väärissä paikoissa, niin taloyhtiö korjaa entiselleen, niin kuin se alkujaan on ollut. Jos taloyhtiö mittaa, niin se myös maksaa ja korjaa alkuperäiseen, jos on kosteutta.

Monta tuossa edellä jo vastasikin, mitä sinun kannattaa tehdä, tai olla tekemättä.

Minä lisäisin, että jos silikoni on sieltä alhaalta häipynyt, niin se on vain pelkkää kosmetiikkaa. Alla oleva vesieristys on se, mikä veden pysäyttää. Koska vesieristys ei ole pelkästään lattiassa, niin tämä kirjoittamasi pelko ei ole aiheellinen: "Onko vaaraa kosteusvauriosta? Koska todennäköisestihän se vesi (jos sinne on mennyt vettä) ei ole kosteussuojauksesta päässyt läpi vaan on pahimmassa tapauksessa laatan alla."

Se silikonisauma muuten kuuluu uusia muutaman vuoden välein -kukahan senkin tekee? Itse en tiedä ainoatakaan, joka tätä ohjetta noudattaa.

Ota välittömästi yhteys isännöitsijään ja pyydä kosteusmittausta. Ensin se tehdään pintamittauksena ja jos aihetta, niin sitten poramittauksena. Jos porataan, niin sitten se kylppäri menee vuoden sisällä remonttiin joka tapauksessa, koska vesieriste rikotaan poratessa ja paikataan silikonhilla tms. Kosteusvaurio voi olla riippuen vesieristeestä: miten on eristetty rakentamisvaiheessa. Yhtä hyvin se kosteus voi olla laatan alla. Oletko koputellut laattoja, ovatko irti?



Mikäli bidee on vuotanut, niin minusta ei ole tahallista huolimattomuutta tms. vaan se on taloyhtiön asia hoitaa kuntoon (ei myyjän vastuulla). Voit toki yrittää vaatia myyjältä korvausta siitä, että mahd. remontin aikana kylppäriä ei voi käyttää.



Älä tilaa itse mitään mittauksia, vaan hoida taloyhtiön kautta.

Höpönlöpön! Myyjältä et voi vaatia mitään ja siis tuo muukin on sitä löpölöpöä. Katso ohjeeni edeltä!

Siinä se taas on yks maailman napa. Höpönlöpöä löytyy noista sunkin jutuista ihan tarpeeksi, joten turha on joka käänteessä teilata muiden kommentteja ja kuvitella olevansa itse aina oikeassa.

Täällä näyttää olevan nimimerkkien taistelu, aivan kuten kaikilla foorumeilla. :slight_smile:

Noh… Kiitos hyvistä neuvoista. Kosteusmittauksiin en nyt ryhdy. Tässä löyty vielä 1 livehenkilökin jolla hieman kokemusta kylppäreistä ja sanoi ettei kannata. Vetää silikonin vaan tuohon puuttuvaan kohtaan ja sillä hyvä.

Voisiko joku nyt valaista minuakin, millä perusteella olisi syytä epäillä veden vuotaneen laatan (huom. yksikkö) alle. Minusta kun on aivan sama, menekö vesi laattojen (huom. monikko) ja vesieristeen väliin huonosta silikonisaumasta vaiko laattojen läpi vaiko laattojen välisistä saumoista. Kaikista näistä vesi menee joka ainut kerta, kun kylppäriä käytetään.

Noh…Porris! Mites teit/teet? Häh? Kukas taistelun voitti?

No ei tässä voittajia lasketa. :slight_smile:



Mutta sekä tämän että palstan ulkopuolisen konsultaation perusteella jätetään kosteusmittaukset tekemättä ja vedetään silikoni reiän päälle.

Sen verran annan konsultaatiota sen silikonin suhteen, että se silikonisi on noin vuoden kuluttua ongenkoukkuun pujotettavissa, jos olet kalastavaa tyyppiä. Nyt voit pilkillä käydessäsi vetää matoa pilkkikoukkuun jo saumoissa olevista silikoneista. Eipä tarvi matoja käydä tonkimassa lumen alta maastosta.

Porris hei…näppää vaan se silikooni siihen reikään ja katellaan sitten vuoden päästä. Eli jäitä hattuun ny vähän. Jos sinne laatan alle joku tippa menikin niin, so what, kyllä se sieltä pois kuivahtaa. Ja tottakai lattialämmitys lisää sitä kuivumista. Jos siellä taasen vesi lilluu, (laatan alla) niin saumasta kyllä näkee. Se kun pyrkii olemaan kostea ja tummempi siltä alueelta missä vettä ja märkää vielä on.

Näin ainakin niissä kohteissa joita on korjattu.

Jos siellä taasen vesi lilluu, (laatan alla) niin saumasta kyllä näkee. Se kun pyrkii olemaan kostea ja tummempi siltä alueelta missä vettä ja märkää vielä on.

Näin ainakin niissä kohteissa joita on korjattu.



-Meillä ei näkynyt. Lattialämmitys toimi ja lämmitti lattiaa niin, että saumat kuivuivat, mutta laatan (ja vesieristyksen) alta ei.

Sohaistaanko…??

Kaikki muovimaiset vesieristeet on täyttä humpuukia ja ongelmien aiheuttajia…tulevaisuudessa.

Niille nauretaan vielä maha kippurassa parin vuosikymmenen päästä.

Täytyyhän valmistajien jotain myydä sinne laattojen allekin?

Sano yks tehtaanedustaja aikoinaan…

Muuten, milloninkas te ootte laittaneet sadetakin päällystakin alle?

Vettä saa mennä laatan ja vesieristeen väliin, se on aivan normaali tilanne. Jos sinne ei saisisi mennä miksi laittaa siitten vesieristystä ollenkaan. Jos vesieristeen päällä on vettä, ei se ole mikään vesivahinko.
Seinän ja ja lattian rajakohdan silikoni on siksi, ettei siinä joustamaton laasti kestä. Jos laattasauma on auki suikun vaikutusalueella tai muualla missä vettä käsitellään, likaantuu sauma ja siihen kertyy likaa ja mikrobikasvuston riski kasvaa. Siksi sauma pitää olla kiinni.
Uusien vesieristeiden myötä ovat kylppärirempat vähentyneet radikaalistai. Vaurioita on tapahtunut vesieristetyissä kohteissa, mutta ne ovat johtuneet pääsääntöisesti huolimattomasta eristytyöstä.
Ja vielä, nämä pintamittarimihet mittaavat "kohonneita kosteusarvoja", jos vesieristys on kunnossa tilanne on normaali, mutta asukkaat usein paniikissa. Järki hoi äly älä jätä!!!

Juskille: nyt toimitaan nykytiedon varassa.

90-luvulla oli kaikenlaisia “kosteussulkuja”, joille nauretaan nyt, mutta jotka joissakin paikoissa hyvissä olosuhteissa ovat toimineet 100 %:sesti (mutta joita en missään tapauksessa silti käyttäisi).

Nyt käytössä olevia oikeita vedeneristeitä (muoviyhdisteitä) on käytetty jo vuosikymmeniä.