Kylpyhuoneen valun kuivaaminen

Olen tekemässä kylpyhuoneremonttia, jossa lattiaan valetaan vajaan puolen neliön alueelle noin 60 mm paksu teräsbetonivalu. Tämän lisäksi koko kylpyhuoneeseen tehdään kallistusvalu, luulisin sen olevan paksuudeltaan luokkaa 20-30mm korkeintaan. Tarkoituksena on käyttää Rapid betonia sen nopeamman kovettumisen vuoksi (pääsee tilaan jatkamaan muita hommia lähes heti).

Kuinka kauan em. valuja tulisi kuivattaa sopivan kosteusprosentin saavuttamiseksi laatoittamiselle (käsittääkseni noin 85 %)? Huoneistossa on normaali huonelämpötila (noin 20 astetta). Mikä olisi paras kuivatusmenetelmä kuivumisen nopeuttamiseksi (pelkkä 2-3kw lämpöpuhallin vai lämpöpuhallin ja kosteudenerotin)?

 

 

 

riittävä ilmanvaihto! Hommaa jostain kosteustunnistin ja mittaa lattiasta kosteus aika ajoin. Nyrkkisääntö yleensä normaalissa säkkitavaravalussa on sentti/viikko. Luulisi sen pätevän aika pitkälle tähänkin hommaan.

Tuo sentti/ viikko ei ole oikeastaan mikään nyrkki sääntö. Ainoan oikean tiedon saat, kun mittaat/ mittautat sen betonin suht. kosteuden.

Lämpöpuhallin ja kosteudenerotin on paras.Kosteudentunnistimella ei tee yhtikäs mitään tässäkään tapauksessa…Unohtakaa sellaset sentti ja viikko höpinät!

onko sen oltava tosiaan “teräsbetonivalu”? jos ei, niin tee ennemmin tasoitteilla. vaikka vetonit 6000:lla tuo paksu ja 4400:lla kallistus tai muilla vastaavilla tuotteilla. pääset 4 viikkoa aikaisemmin töihin kuin betonilla. sentti per viikko ei päde yleensä työmaalla, siihen päästään vain laboratorio olosuhteissa (tavallisella betonilla).

Tee pikamassalla. Säkilliseen alle kaks litraa vettä ja puolen tunnin päästä kestää jo kävellä.

Ja samalla kertaa sen kallistuksenkin tekee. Ja on kovaa kuin kivi muutamantunnin päästä.

Kirjoitin: Hommaa jostain kosteustunnistin! Tarkoitin että yleensä sillon kannattaa alkaa vasta mittailemaan… Ja HTT miksiköhän kosteusmittarilla ei tee mitään? Tarkistatko kädellä että millon on tarpeeksi kuiva että voi laatoittaa?

Pitää olla teräsbetonivalu, pintavalu on toki erikseen ja sen voisikin tehdä jollain pikamassalla. Betonivalu pitäisi kuitenkin saada kuivaksi joten voiko lämpöpuhaltimet pistää puhaltamaan lähes samantien vai pitääkö betonin antaa asettua rauhassa jonkun aikaa? Miten kosteusmittaus, onko pintakosteusmittarista mihinkään (toki jos mittaa useammasta kohtaa yksittäisten mittavirheiden välttämiseksi) vai tuleeko ehdottomasti olla mallia porataan reikä ja kosteus sen sisältä?

Miksi et voi tehdä kuten remonttimieshukassa ehdottaa? Kysymyshän on melko pienestä alasta.

Joni 101,ilman viisastelua,selvitäppä itsellesi mitä kosteudentunnistimella tekee ja mitä sillä kannattaa “mittailla”!

Pintakosteusmittari on “suuntaa antava”, ainut luotettava mittaus on todellakin porata reikiä ja tuikata anturit sinne vuorokaudeksi, mittauslukemia kirjaten.Vanha hyvä konsti on teipata höyrysulkumuovin palanen tiiviisti lattiavaluun yön yli, jos valu muovin alla on aamulla väriltänsä kosteannäköinen, ei ole asiaa vesieristystöihin.