Levyissä oli kosteuspisaroita muutama viikko takaperin ja levyistä on vuotanut muovin päälle ruskeaa tervamaista tahmaa, onko normaali ilmiö ja johtuuko vaaleat täplät tästä vai ovatko hometta tai muuta vastaavaa? Ostimme talon juuri ja kaivoimme sadevesille omat vedenpoistot, joten sadevesien ei pitäisi enään päästä rossipohjaan. Hiekka on muovin alla kosteaa, pitäisiskö kuivata jollain koneella ja millaisella vai kuivuuko itsestään ilman haittavaikutuksia? Otammeko muovin pois? Kosteusprosentti sisämittarilla mitattuna oli 74% rossipohjassa.
Ei nyt ihan selviä… "levyistä on vuotanut" mitä sieltä levyistä voi vuotaa "muovin päälle"? onko se muovi maatavasten? jos on niin kyllä sen alle kosteutta kertyy, onko se ryömintätila kuinka korkea ja onko sinne tuuletusta? eikä sadevesien pidä päästä rossipojaan vaan talosta poispäin kallistuksilla ja salaojilla, onko se rinnetontti? kyllä niissä levyissä rossipojan alla sokkelossa voi olla pitkään jatkuneen huippukosteuden aikana jopa pisaroitakin, etenkin tiivimmän bitumilevyn pinnassa, mutta kuivuminen tapahtuu heti kun kosteushuippu on ohitettu, edelyttää tietenkin että se tuuletus siellä alapojassa pelaa.
Rakentaja sanoi että bitumilevyistä vuotaa kostuessaan sellaista tervan tapaista möhnää? Mutta mitä ne vaaleat laikut ovat? Voiko levystä lähteä väriä tuon töhnän mukana? Muovi on maata vasten. Tila on n. 80cm ja tuuletus tapahtuu kissan luukkujen kautta. Ei ole rinnetontti.
Jos siellä on muovi maatavasten estämässä kosteudennousua (pääseekö siihen muovinpäälle vettä ulkoa?), siellä ryömintätilassa pitäisi olla sepeliä 30-50 sentin kerros, ja tuuletusta pitää lisätä niin että ilma oikeasti siellä alla liikkuu eli poistuu, tarkoittaa että rakennuksen ulkoseinämilläkään ei saa olla kosteutta keräävää kasvillisuutta vaan riittävästi ulospäin viettävää aukeaa tilaa ainakin 2 metriä seinistä.
Kysyppäs siltä rakentajalta että miksi ne bitumit sitten niinpaljon kastuu että ihan vuotaa vettä?
Muovi pois ja paranna tuuletusta.