Millaisia kokemuksia on erilaisista sadevesikouruista -- on puolipyöreää , kantikasta tai ties mitä ? Mitä pitää ottaa huomioon valitessa ? Materiaalivalinta ? Kourujen toimivuus? Puhdistaminen syksyn lehdistä ym. ? Vesikate on konesaumattu peltikatto.
Kun kourut on hyvin asennettu vesi poistuu kyllä,puhdistaminen on aina yhtä työläs toimenpide riippumatta kourun materiaalista.
Kourujen puhdistus on helppo ja nopea homma kun valitsee sellaiset kourut joissa kannakkeet tulevat kourun ulkopuolelle.Enkä suosittele kyllä valkeaa väriä kouruihin. Muutaman vuoden vanhat valkeat kourut on kyllä aika karmean näköisiä.
“Kourujen puhdistus on helppo ja nopea homma kun valitsee sellaiset kourut joissa kannakkeet tulevat kourun ulkopuolelle.Enkä suosittele kyllä valkeaa väriä kouruihin. Muutaman vuoden vanhat valkeat kourut on kyllä aika karmean näköisiä.”
Niin no ne kourut kyllä voi puhdistaa ulkoakin päin, jolloin ne ovat valkeat myös muutaman vuoden päästäkin.
Mielestäni kourun muodolla ei ole niin väliä paitsi näöllisesti jos joku sattuu paremmin silmään. Tärkeintä on se et on kunnolla hyvin asennettu. Saumatonta kourua mainostetaan paljon ja tottakai jos saumoja ei ole niin ei ainakaan vuoda välistä.
Jos on pyöreä ränni ja kannakkeet ovat ulkpuolella on helppo putsata niin että leikka esim solumuovista kaarevan palan ja laittaa sen kepin päähän(olen ehkä huono selittämään mutta toivottavasti ymmärrätte) ja vetää sillä keväisin ja syksyisin (mieluiten sateella) maasta käsin ja putsaa rännin. Kulmikkaasa rännissä lika ei irtoa yhtä hyvin.
Jääpallomaila jatkovarrella on myös hyvä.
Pyöreä kouru on parempi, koska pienellä vesimäärällä virtausnopeus kourun pohjalla on suurempi kuin kantikkaalla kourulla. Näin pyöreä kouru puhdistuu paremmin kuin laakeapohjainen, johon tarvitaan lähes monsuunisade, jotta kouru puhdistuu lehdistä. Ehdottomasti kourun kiinnitys ulkoapäin.
SeppoMetal puhuu asiaa, tuo virtaus homma ei tullut itselle mieleen kouruja valitessa voi per…
Onko tässä tai jossain muualla keskuteltu rännien ja torvien materiaaleista? Jokin firma antaa järjestelmälleen 10 vuoden takuun sinkitystä teräsohutlevystä ja vielä muovipinnoitteella käsitellystä ja toinen muovimateriaalilleen 25 vuoden takuun. Onko siis kokemuksia.
Muoviset rännit ja torvet ollet nyt yli 30 vuotta ja toimivat edelleen.
Tähän liittyvä seikka on, paljon kouruun laitetaan kaatoa.Vanhat läkkärit sanoivat,harvemmin vesi mennee ylämäkeen, niinpä kaatoa ei tarvitse olla kuin 2mm./m. Jos se on paljon, se on ruman näköinen. edellyttäen tietysti että räystäs on vaaterissa.
Ja jos räystäslauta on valkoinen silloin kourun pitää olla valkoinen. Puolipyöreä muoviränni, kestää isältä pojalle.
Muoto on makuasia, riittävän iso/leveä
saumaton
kannatus kantikkaassa on sisäpuolella (ei ole ongella siinä määrin, että ryhti on parempi olla kaiken aikaa kuin vain kerran vuodessa on putsaus
värillä ei ole väliä, kunhan se ei ole valkoinen
muovi kestää, muovitettu pelti kestää (ei katkota/käsitellä rälläkällä)
syöksyjen lähtö kourussa riittävän avarasti ja tiiviisti kiinnitys pop, ei lättä
päätykappaleet tiiviisti
kaato sopivasti, vain fakiiri pystyy 2mm/m
lähtöpää riittävän/sopivan alas
Otetaan nämä kourun asennusmitat, se kaato riittää 2mm/m. Etureuna voi olla 25-30 mm. kattolinjan alapuolella, lumi menee siitä yli, muovikouru antaa periksi.
Syksytorven voi jättää irti seinästä 40 mm.
Jos räystäslauta on musta, kouru on kauniimpi olla myös musta.
Näin tehtiin ennen o-mökit.