Täyttääkö Ecolator 5 hajajätevesiasetuksen vaatimukset, CE-testissä saadulla AVL 3 asukasvastike testituloksella?

Ecolatorin CE-testissä käytetty kuormitus oli 156 g
Ecolator 5 –puhdistamon mitoitusvirtaama on 600 l/vrk ja orgaaninen mitoituskuorma 250 g BOD7/vrk.
Puhdistamon orgaaninen tulokuorma testauksen aikana vaihteli välillä 98 – 240 g BOD7/vrk ollen keskimäärin
156 g BOD7/vrk.

Hajajätevesiasetus 542/2003

4) haja-asutuksen kuormitusluvulla yhden asukkaan käsittelemättömien jätevesien keskimääräistä
kuormitusta grammoina vuorokaudessa (g/d), jolloin kuormitusluvun arvo yksi tarkoittaa vuorokausikuormitusta,
jonka orgaanisen aineen määrä seitsemän vuorokauden biologisena hapenkulutuksena (BHK7), on 50 g/d,
kokonaisfosforin määrä on 2,2 g/d ja kokonaistypen määrä on 14 g/d;

Yhden asukkaan kuorma on siis 50g :156g jaettuna CE-testin kuormituksella, saadaan Ecolaatorin AVL:ksi ainoastaan 3 henkilöä.

 

Täyttää hajajätevesiasetuksen vaatimukset jos asentaa 2 Ecolaattoria rinnakkain, jolloin AVL asukasvastikkeeksi tulee 6 ja lain kirjain täyttyy.

Ei Ecolator ole ainoa jolla tulokset alittaa hajajätevesiasetuksen minimivaatimuksen (AVL 5 = 250g/BHK/vrk) , jos AVL mitataan lain edellyttämällä orgaanisen BHK kuorman poistokyvyn 50g/henkilö/vrk mukaan, esim. Raita (221g) ja Uponor (203g) eivät myöskään saavuttaneet AVL 5 vähimmäisvaatimusta CE-testissä.



On muistettava, että CE-testi on erittäin luotettava, puolueeton ja yhteismitallinen testimenetelmä, eikä CE-testi ota kantaa millä kuormituksella laitetta testataan, vaan sen päättää yksinomaan valmistaja. CE-testin kuormituksella ei sinänsä ole väliä, koska standardi sallii testin perusteella extrapoloida (skaalata) laitteen koon aina AVL 50 asti. Eli suomennettuna Ecolator voi välttää ongelmansa myymällä Ecolator 10 mallin, jolla saavutetaan lain edellyttämä AVL 5 minini puhdistusteho.

JA samaa saatanan pakkomainontaa täälläkin…



Eikö ne modet nyt saa näitä paskan jauhajia kuriin…??? Vittu mitä touhua!

Eipä sinunkaan kirjoittelutavassasi ole paljon kehumista.

No voi hellanlettas sitten.


Säännöt:
1.Varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen.
3.Ole kohtelias ja ystävällinen, äläkä tarkoituksella provosoi riitoja tai hauku muita keskustelijoita.
7.Keskustelupalstalle ei kuulu chattaily. Henkilökohtaiseen ja muutamien keskustelijoiden väliseen viestintään käytetään Puutarha.netin viestitystä.

Hajajätevesiasetuksen 542/2003, liite 2284/nro542

C. Jätevesien käsittelyjärjestelmän mitoitus:

  1. asuinkiinteistön jätevesien käsittelyjärjestelmä mitoitetaan tarpeen mukaan siten, että se täyttää asetetut vaatimukset elinkaarensa kaikissa todennäköisissä käyttötilanteissa; mitoituksen on perustuttava vähintään siihen asukaslukuun, jonka arvo saadaan jakamalla huoneistoala neliömetreissä luvulla 30, kuitenkin siten, että mitoituksen asukasluku on vähintään viisi (5)

    Minimi mitoitusarvot ovat tällöin:

BHK 250g/vrk, typpi 70g/vrk, fosfori 11g/vrk

Minusta tämän ja näiden vastaavien ketjujen viesteistä ei kannattaisi repiä pelipöksyjään, mutta toisaalta sekään ei haittaa, että jotkut repivät. Ketjujen viihdearvo siitä vaan kasvaa. Näitä on todella hauska lukea.

Edellytämme myös että käyttäjä rekisteröityy oikeilla nimitiedoillaan. Tämä käyttäjälle J292408817! Tilisi on lopetettu ja lopeta häiriköiminen tällä palstalla.

Sama myös käyttäjlle: J291346810

Suomen ympäristökeskus on muuttanut kantaansa kotisivuillaan, vaikka laite on CE-testattu: "Suomen ympäristökeskus ei ota kantaa kuvatun jätevesien käsittelyjärjestelmän toimivuuteen käyttökohteessa."



http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=21792&lan=fi

No eipä ympäristökeskus ota kantaa myöskään sinun aikaisemmin mainostamaasi laitteeseen

Oleellista kai tässä on se, että Ympäristökeskuksen sivulla todetaan, että laite on CE-testattu ja siitä huolimatta Ympäristökeskus ei halua ottaa kantaa laitteen toimivuuteen.



Jos laite on käynyt massiivisen CE-testauksen läpi, niin mikähän mahtaa olla syy sille, että ei voida ottaa kantaa laitteen toimivuuteen.



Käyppä katsomassa kyseisen firman kotisivuja, siellä väitetään jotain ihan muuta.

Ohessa suora siteeraus eräästä kenttätestistä (siis kyseinen kenttätesti ei kerro Ecolaattorista), johon Ympäristökeskus toteaa kotisivuillaan, että kyseisellä laitteella on saavutettu hajajätevesiasetuksen mukaiset puhdistusvaatimukset:



" Tulokuormitus laskettiin kertomalla arvioitu jätevesimäärä (110 litraa asukasta kohti vuorokaudessa) haja-asutuksen kuormitusluvun mukaisella ominaiskuormituksella ".



Siis ko. laitteen kuormituksista ei ole kerta kaikkiaan mitään näyttöä, mutta siitä huolimatta Ympäristökeskus on valmis ottamaan kantaa, että laite täyttää lain vaatimukset. Huom kyseistä laitetta ei ole CE-testattu.



Tästä syystä on todella outoa, miksi CE-testatun Ecolaattor laitteen toimivuuteen ei Ympäristökeskus halua ottaa kantaa. CE-testaus kertoo nimittäin takuuvarmasti, mikä on laitteen todellinen suorituskyky.


[LINK]http://www.youtube.com/watch?v=p8BD3gIRHXI[LINK]

Suosittelen kyseisen TV ohjelman katsomista.


Linkki



MOT paskalaki

Ketä tämä paskaketju kiinnostaa…?

Minua henk koht ei liikuta minkään vertaa jos joku purkki ei täytä jotain normeja tai asetuksia jos kunnan paskainsinööri on sen hyväksynyt. Hoidetaan ensin ettei saimaan norppa kuole sukupuuttoon, kuljetaan julkisilla, kierrätetään kotitalousjätteet tehokkaammin, laitetaan taloihin vain maalämpöpumppuja sekä virvelöidään Arctic Sea takaisin suomeen.

Ja sitten vasta mietitään jos joku pönttö päästää hieman normien yli fosforia luontoon.

Kyseinen ohjelma tuli kyllä katsottua.

Vasaramiehelle

Hankkiessasi WehoPutsin, niin saitko mukana pitkävartiset kumihanskat vai ovatko kätesi kyynärpäitä myöten omassa paskassasi vaihtaessasi paskapusseja huonosti toimivaan laitteeseesi?

Ei paskapussin vaihto mikään rasite ole. Jäljelle jäävä kuona on lähes hajutonta.

Mutta teille kaupunkilaisjupeille sen vaihto olisi liikaa. Siellä kun kaikki katoaa kun vetää vessan nupista ja pienikin paskan haju saa naaman norsunvitulle.

Voi teitä.