40vuotta sitten tehdyn talon viemäröinti on 2 vanhaa sakokaivoa ja muutama vuosi sitten lisätty kolmas. onko tämä laillinen? jos ei, mikä olisi edullisin ja helpoin vaihtoehto korjata asia, kun on tiedossa että noin 10v kuluttua tulee kunnallistekniikka?
Minkälainen maaperä? Onko vesistöjä lähellä? Onko talousvesikaivoja lähellä? Onko naapurin raja lähellä? Onko purkuputki avo-ojassa vai miten? Onko suodatus- tai imeytyskenttää?
Minkälainen maaperä? savea alla, multa päällä.
Onko vesistöjä lähellä? kilsan päässä järvi
Onko talousvesikaivoja lähellä? 20m porakaivo ja vielä kauempana naapurin pintakaivo.
Onko naapurin raja lähellä? 10m
Onko purkuputki avo-ojassa vai miten? Avo-ojassa
Onko suodatus- tai imeytyskenttää? ei ole
Minkälainen maaperä? savea alla, multa päällä.
Onko vesistöjä lähellä? kilsan päässä järvi
Onko talousvesikaivoja lähellä? 20m porakaivo ja vielä kauempana naapurin pintakaivo.
Onko naapurin raja lähellä? 10m
Onko purkuputki avo-ojassa vai miten? Avo-ojassa
Onko suodatus- tai imeytyskenttää? ei ole
Kannattanee neuvotella kunnan ympäristönsuojeluviranomaisten kanssa. Järjestelmä pitäisi käytännössä uusia viiden vuoden kuluessa, mutta panostus tuntuu turhalta, mikäli kunnallistekniikkaan liitytään kymmenen vuoden kuluttua.
onko kellään tietoa?
uskoisin että ei riitä,pitää tehdä jotain ennen kunnallistekniikkaa
Miltä taholta tuo arvio kymmenestä vuodesta on annettu? Eli lähinnä onko se arvaus, oletus, toive vai tieto? Kymmenen vuotta on sellainen aikajana, jossa asia voi muuttua suuntaan ja toiseen. Jos hanke on kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelmassa, silloin voi olettaa jo jotain.
Itse asiaan. Nuo 3 saostuskaivoa eivät tosiaan enää riitä. Aikaa asian korjaamiseen on nyt 5 vuotta. Se, mitä sitten kannattaa tehdä asialle, onkin vaikeampi sanoa. Hyväkuntoisiin kaivoihin voi asentaa saneerausputsarinkin, mutta ei noin vanhoihin. kaivoihin. Ja jos aikataulu todellisuudessa on tuonlainen, ei mitään “täysihintaista” kannattaisi ryhtyä rakentamaan.
Nyt on oleellista selvittää ensin tuon annetun aikataulun paikkansapitävyys ja mahdollisuudet vaikuttaa siihen. Se vesihuollon kehittämissuunnitelma toivottavasti on tehtynä. Toiseksi väliaikaisratkaisuun vaikuttaa kuntasi ympäristönsuojelumääräykset ja niiden soveltaminen rakennuspaikallasi. Uskallatko paljastaa, mikä kunta on kyseessä? Määräyksissä kun on melkoista kirjavuutta.
kyseessä on Tuusula, täytyypä kysyä tarkemmin. meillä on just nyt piha “auki” ja olisi helppo tehdä jotakin samalla mutta investoida ei haluta suuria summia.
Itse en tekisi asialle yhtään mitään niin kauaa kun ei joku kunnan noheva valvoja sitä tulisi sakon uhalla vaatimaan.
Kunnan ympäristöviranomaiset sen asian päättävät.
Meillä päättivät niin että 3 pyttyä tarvitaan ja perään fosforikaivo.
Joten tulikin sitten panospuhdistamo eikä ole kaduttanut päivääkään.
Tuntuu olevan monenlaista mielipidettä,se on hyvä asia, syntyyhän vilkasta keskustelua. Tässä on linkki jossa varmasti käsitellään sekin asia ja uusille rakentajille siinä on paljon asiaa joka on hyvä tietää aloittaessa sen rakennustyön, alusta, loppuun. Viemärit ja tuomarit, kuin myös ne sakokaivot. Muutama loko siellä on myös, katsotaan meneekö ne läpi seulan.
Jaa…
No minun ei ainakaan ollut mielipide vaan kylmä fakta. Kyse on Lohjan kaupungista.