Autotallissamme on 125 paksuinen vuoriviilla ja ajattelimme laittaa vähän lisäeristystä.Onnistisiko höyrysulun päälle heittää vaakakoolaus ja siihen lisävilla vai onko se "laiton toimenpide"
käsittääkseni 5cm voi tuolla tavalla laittaa lisävillaa maksimissaan.
Jos tilaa tullaan käyttämään edelleen autotallina on rakenne kosteusteknisesti riskirakenne. Jos sisäilman suhteellinen kosteus nousee yli 50 % RH, on kondenssi höyrysulkuun mahdollinen.
Miksi se höyrysulku pitää jättää paikalleen?
Ei sitä ole vielä laitettu-rautakaupassa vain sanottiin,että höyrysulun voi laittaa siihen villojen väliin,koska joudumme tekemään lisäkoolauksen-50mm.Eli kannatta laittaa ne villat ensin?
Niin, siirrä höyrysulky heti pintalevyn alle.
Kun se on autotalli ja talvikuukausina pidät sisälämpötilan noin +10 asteessa, niin kyllä käy ensin se 125 mm + höyrynsulku+ 50 mm. Ristikoolaus sisäpuolelle on hankala toteuttaa ja oikeastaan turhaa. Tietenkin on varminta panna se 175 mm villaa ja levyn alle höyrynsulku, mutta sitten ne sähkö ym-rasioiden ympäristö tiivistettävä esim uretvaahdolla. Laita lisäkoolaus pystyyn runkotolppiin.
Mitens muuten riittääkö tuo pelkkä 125 villa puolilämpöiseen varastoon vai pitäisikö itsekkin harkita lisäeritystä?
Tallissa kosteus voi ajoittain popsahtaa aivan toiselle tasolle kuin talossa. Koska ilmanvaihto ei yleensä ole yhtä tehokas (kun kylmyyden pelossa ruuvataan venoja kiinni) ja sinne voi auton mukana tulla melkoisisa määriä lunta lattiaa kastelemaan.
Eli, suosittelen höyrynsulkua levyn alle.
Rasioista ei tartte huolehtia, jos vetää sähköt pinnassa, joka on mielestäni tallissa parempi muutenkin. Siellä kun tarttee ruuvata koukuja, hyllyjä yms. milloin mihinkin, niin ei tartte johtoja varoa kun kaikki on näkösällä.
Aijoo, ja Larmatin, laske vaikka jollain netistä löytyvällä laskurilla, paljonko säästät lisäeristyksellä. Riippuen lämpötilasta, mutta voipi olla ettei homma kannata, ellet avaa rakenteita muuten. Joskus taloissa ei ollut tuon enempää eristettä.
Totta on, jos höyrynsulku ei ole heti levyn alla, niin silloin tietenkin IV:n on pelattava ellei, niin riskirakenne.
Itselläni melko samanlainen mietintä menossa. Eli villat hain tänään(isover) ja tarkoitus oli alkaa niitä lätkimään, mutta mietityttää tuo höyrysulku. Eli mulle tulee talli 30neliötä ja siihen perään 10 neliön varasto(nämä sisämittoja). Runko on 125mm(tai 123mm), uloinpana gyproc tuulensuojalevy, sitten tarkoitus olisi laittaa 125mm villa , tähän väliin höyrynsulku ja sitten vakaan 50mm villa. Tämä siksi, että joudun sokkelin eristämään 50mm finnfoam tms. ja näin ollen saan levyn menemään nätisti lattiaan asti. Varaston aion pitää täysin lämpinä, mutta tallia en välttämättä ihan kokonaan, mutta kuitenkin plussan puolella tai sitten suurimmaksi osaksi kylmänä. Lämmitykseksi tulee sähköinen lattialämmitys ja laitan talliin sekä varastoon omat piirinsä.
Kysymys kuuluukin, että laitanko normaalisti muovin höyrynsuluksi talliinkin (varaston osalle laitan joka tapauksessa) vai ilmansulkupaperin vai jätän kaikki laittamatta vaiko sitten isoverin uuden tuotteen Varion(hemmetin kallista) vai muuta mitä? Sen verran katseltiin faijan tallia(rakennettu 1979), että siellä on höyrynsulkumuovi ja varsinaista lämmitystä tallissa ei ole ollut koskaan eikä mitään hometta ole missään tms. Tämä tukisi teoriaa, että höyrynsulku joka paikkaan tallisani.
Laita muovi, mutta siihen levyn alle. Ja kuten Monta aiemmin kirjoitteli, laita vaakakoolaus pystyyn.
Onkohan mitään järkeä laittaa tuota Isoverin Vario höyrynsulkua vai riittääkö vain normaali höyrynsulkumuovi heti levyn alla? Ja jos Varion laittaa niin voiko sen jättää villojen väliin vai edellleen pintaan levyä vasten?
Ole vain mainoksen uhri ja heitä rahasi moolokille!