Tsau
Tietääkö kukaan mitä vastaa esim:20mm finnfoam--------------villaa????
Tsau
Tietääkö kukaan mitä vastaa esim:20mm finnfoam--------------villaa????
n. 35 mm
Ok. Mahtaisko jostain????löytyy listaa siitä mikä paksuus foamii vastaa villaa???. Monessa paikassa touhutaan jotain ihme koodi kieltä, ei oo maalaisjärjellisessä muodossa.
No sehän riippu materiaalin ominaisuuksista. Jos esim. villan lämmönjohtavuus on 0,045 ja polyuretaanin 0,03 niin suhde tulee olemaan villa / polyuretaani = 1,5. 1,5 * 20 = 35.
Tämä on vain karkea malli, mutta ei kaukana oikeasta suhteesta.
Valmiita taulukoita ei ole.
Kiitos tiedoista
1,5*20=30
Do nii-----------Kertolasku oikein—tänks
Laitetaanpa tällainen vastakkainasettelu materiaalivalmistajien ilmoittamien lämmönjohtavuuksien perusteella: Kuinka suuri paksuus kutakin eristettä tarvitaan, jotta saavutetaan yhtä hyvä lämmöneristävyys, kuin polyuretaanieristeellä (SPU)? Tässä on tarkasteltu vain eristettä (ei koko seinärakennetta).
Mikä oli tuon verrokki uretaanin paksuus? vai enkö vain näe…
100 mm.
Jäi jostain syystä pois…
Ottakaas huomioon, että kustannukset eivät ole “samantasoisissa” seinissä suoraan eikä väärään verrattavissa eristemääriin, vaan siinä on paljon paljon muutakin. Yleisesti sanottuna kuitenkin uretaani- ja finnfoam seinää (lähes “täydellistä”) on amatöörinkin paljon helpompi tehdä kuin villaseinää ja toisaalta ekotrippiä ei amatöörin kannata edes yrittää (eikä ammattilaisenkaan).
Siis villaseinän teko epäonnistuu melko varmasti ja ekotripin teko varmasti. Toisaalta uretaani-/finnfoam-seinän teossakin on omat niksinsä. Unohtakaa rytöksiseinä tyystin, mutta eihän sitä tuolla edellä ollut puhettakaan muutoin kuin polystyrenistä (finnfoam on siis kuten edellä on sanottu polystyreeniä, mutta ei kuitenkaan ststrytöksiä).
Mikäs ekovillaseinässä varmuudella epäonnistuu. Asia kiinnostaa minua aidosti ja siksi haluaisin vastauksen, joka on perusteltu ja vieläpä niin, että perustelut nojaavat muuhun kuin omaan mielipiteeseen.
Oma mielipide se on tämäkin eli kokeile itse.
1)pistäpä seinään sitä kuivana. Mitenkähän on tilanne sitä laittaessa ja sitten hetken päästä?
2) märkänä, niin mitätähän siihen tarvitaan ilmeisesti muutakin kuin vettä? Kannattaakohan?
Sopii yrittää.
No joo,simmonen vintti projekti on tiedossa.Kattoon ajattelin alustavasti laittaa finnfoamia tai vastaavaa.Tilan viemisen säästämiseksi jotain foamia.Ja kyllähän siinä puutakin säästyy, ku ei tartte koolata ristiin rastiin.Eikö siinä samalla tule höyrysulkukin???
Tuleepa hyvinkin.
Betonitohtorilla virheellistä tietoa. Jäljempänä oli oikeakin tieto. Tarkennuksena, että Finnfoam on XPS:ää eli suulakepuristettua polystyreeniä. Uretaani PU on ihan eri ainetta. Finnfoamin eristävyys teoriassa samaa luokkaa mineraalivillojen kanssa, mutta kylmällä ilmalla mineraalieristeen sisäinen konvektio heikentää sen eristävyyttä sitä enemmän, mitä kylmempää on. Xps- ja muilla umpsisoluisilla eristeillä tätä ei tapahdu. Käytännössä siis Finnfoam on samanpaksuista kivivillaa tehokkaampi eriste, kuinka paljon, en ole siitä vielä tutkimusta löytänyt. Pitäisi TM rakennusmaailma laittaa tutkimaan kyseistä hommaa.
Laskekaa eristeistä ilmoitetulla lamda declared arvolla se vastaavuus..
Mineraalivillat yleensä 0,032-0,039 (levyeristeet) Yleisin on 0,036 ja 0,037
Uretaani: PU ja PIR n. 0,023
Fenolieriste n. 0,02-0,021
XPS (finnfoam, solimate) 0,035-0,037
EPS (Styrox) n. 0,035-0,037
Ekovillalevyt n. 0,038
Puukuitulevy n. 0,05
tyhjiöeristeet: Melkein niin pieni, kun raskii maksaa
aerogeeli: n. 0,017 (TM -testi)
On muitakin, mutta tässä nämä.
Eli karkeasti huonoin villa vastaan paras järkihintainen umpisoluinen eriste on 2x enemmän villaa, kuin esim fenolieristettä.(suurinpiirtein PU ja PIR- hintatasoa.) Käytännössä tuo ero voi olla suurempikin yllämainituista syistä.