Hörynsuku muovi

Mitä mieltä olette että jos höyrynsulku muovi vioittuu,voiko sen korjata teipillä. Jos se jää jostakin kohti avoimeksi tapahtuuko katastrofi. Esim jokin tuki palkki tai ikkuna , ilmastointi putki tai jokin läviste?

en aio jättää hs-muovin limitystä pelkän teipin varaan ja seinävillojen väliin. jos teippi irtoaa, eikä muovien liitos ole puristuksissa, tuuli pääsee läpi.

Mulla on tulossa matalaenergiatalo ja olen tullu siihen tulokseen et se viiden sentin "ylimääräinen" eriste jää höyrysulun ulkopuolelle.Kuutiointia vaikeutti just nuo rasioiden ja putkien ym.läpiviennit muovin läpi.Uskon kuitenki et kun kaikki saumat tulee levyn ja koolauksen väliin tiukasti ni rakenteesta tulis tiiviimpi eikä sitte tartte jännitellä mihin väliin kastepiste tulee ääriolosuhteissa.

Vielä pitäs tietää millä muovin ja rasian väliset raot tukitaan? jotai sikaflexiäkö?

....vai oisko noille rasioiden ja putkien läpivienneille jotain "kauluksia" joita vois liimailla tms.?

Lainaus:"Vielä pitäs tietää millä muovin ja rasian väliset raot tukitaan? jotai sikaflexiäkö?"

Se pysyy tiiviinä "hetken", mutta uretaanisysteemi "ikuisesti".

Oma kokemus ja mielipide: Älkää jättäkö saumoja pelkän teipin varaan, ennemmin limitystä sen verran reilummin että muovit päällekkäin koolauksen alla. Vähänkin jos kylmässä tekee teippi aluksi näyttää tarttuvan, mutta muutaman päivän päästä sieltä täältä irti.

Monta, mikä on sun uretaanisysteemi; kuinka teet sen käytännössä?

Se “urtsu” ei välttämättä toimi joka paikassa. Ei sitä voi tahattomasti ruikkia joka paikkaan. Kyllä muovin ja rasian välin voi vaikka sillä sikaflexilläkin liimata yhteen. Toinen mikä varmasti pitää on polyuretaanikitti, se on "silikoni"tuubi tyylistä kamaa. Jos sillä pysyy vessanpöntöt kiinni humalaisten käytössä, niin kyllä sillä yksi (ja useampi ) muovi pysyy rasiassa kiinni. Rasialle pitää vaan leikata huolellisesti siistihkö reikä.

Muovissa ei pysy silikoni eikä muukaan sikaflexi kuin "hetken" eikä muutkaan kitit, sillä ne "sinitarrat" ikävä kyllä vähitellen kuivuvat ja koppuroituvat.

Uretaania liimaksi vedetään sopiva esim."makkara" ja puristetaan sitten yhteen, että se "makkara" ei painu aivan "lituskaksi" ja jos tarvitsee, niin vedetään teipillä sen verran "pitoon", että se pysyy liikkumatta uretaanin kuivumisen ajan. Muovissa se uretaanisauma ei kylläkään kestä kovin vetoa, sillä uretaaninkin "kiinnittyvyys" muoviin on heikko ts. niiden välinen adheesio on heikko (tämä adheesio-selitys sen vuoksi, että joku tohtorikin sen ymmärtää).

Silloin ollaan paremmilla apajilla, kun toisena osapuolena on muu kuin muovi ja muovin reuna joutuu sen "makkaran" sisään. Esim sähkörasian ympärillehän saadaan yhtenäinen "uretaanimakkara", joka on siinä kuivuttuaan kuin tauti ja tässä kun sitten ne muovin/paperin "reiän helmat" joutuvat sen makkaran sisään, niin tiivis on iankaikkisesti ja pysyy.

Näissä uretaanihommissa kannattaa käyttää ns. uretaanipistoolia (ja mielellään "peltiheikkiä", sillä ne muoviset ovat vähän niinkuin kertakäyttöisiä).

"Näissä uretaanihommissa kannattaa käyttää ns. uretaanipistoolia (ja mielellään "peltiheikkiä", sillä ne muoviset ovat vähän niinkuin kertakäyttöisiä)."

 

Tuota noin:

Ne uretaanipullotkin ovat vähän niinkuin kertakäyttöisiä, joten niiden muovisuuttimetkin saanevat olla? Ja kertakäyttöuretaanipullot ovat edullisempia hankintahinnaltaankin, kuin pistooliin ladattavat ja siten kertarakentajalle vallan oivallisia kertakäyttöpurkkeja. Ammattilaisena (erityisesti uretaanialanammattilaisena) toki kannattaa panostaa jo pistoolinkin hankintaan. Osuu paremmin.

Joopa joo! Jo muutaman ns. kertakäyttöpullon käyttäjän ja varsinkin ok-talon rakentajan kannattaa käyttää heti alusta lähtien ns pistoolia ja siihen vastaavaa kertakäyttöpulloa. Se on kaikki kotiinpäin. Testatkaa itse, ettei TM:n tarvitse testata. Omakotirakentajakin on sen kerran (ainakin olevinaan) ammattilainen. Valitettavasti.

Missä muodossa uretaania saisi edullisimmin ostaa, nyt olisi varaajan eristäminen kyseessä peltikuoren ja säiliön välissä n.10cm tilaa kokonaismäärä n.1.4m3.

Olen joskus täyttänyt laituripuomin kellukkeen (tynnyrin) Uretaanilla venetehtaalla ja se kävi hetkessä mutta onkohan noita systeemejä missään liikutettavia.

Tavallisen taapertajan, oli sitten amatööri tai ammattilainen, on melkoisella varmuudella edullisin tapa mennä yksinkertaisesti "kauppaan" ja tarjoukseen perustuen ottaa niitä kertakäyttöpulloja (pistooli tai "kertapilli) tarvittava määrä.

Onhan niitä, mutta mistä löytää "noita systeemejä" se on se toinen kynnyskysymys ja se toinen on se iso pullo. Tässä on myös kynnysjuttu se, että lainsäätäntö antaa/tekee esteet/-teitä ison pullon käytölle ja en aivan usko myös sitäkään, joka vähänkin omia työkalujaan "perään katsoo", niin antaisi niin vain halvalla lainaksi. Saattaapa onnistuakin.

Sattumoisin tiedän, että eräskin Suomen suurimpiin kuuluva "uretaanivirma" käyttää vain ja ainoastaan kertakäyttöpulloja "peltiheikillä". Tästäkin voi vetää jotakin johtopäätöksiä.

Tietenkin kannattaa kysyä/tievustella jostakin eristefirmasta. Niitäkin on jotka puljaamat ja tekevät melko paljon uretaanieristämisen kanssa.   

Niin eikös pullosta saa jopa 50l valmista mutta jotenkin epäilyttää sen riittävä pakkautuminen eli ettei jäisi hiirenkoloja.

ja vielä kannattaa harkita levyeristeen käyttämistä saumattuna vaahdolla riippuen tapauksesta. Silloin ei olla ainakaan niin suuressa määrin paisumisongelmassa kuin pelkällä vaahdotuksella.

Enpäs lukenut edellistä viestiäsi, joten siihen vastausta.

Pullosta ei tule ilmeisesti sitä 50 l. Se on "optimistisesti" ilmoitettu pullon kyljessä. Rotankolot eivät ole ongelma, koska ne "umpioituu". Ja koskaan ei kannata tömäyttää rakoa heti kerralla täyteen, sillä silloin voi tulla katastroofi, jos ei se paisuva uretaani voi vapaasti paisua "vaarattomaan suuntaa" sen jälkeen, kun se on sinne "paisumavaaraa" aiheuttavaan suuntaan riittävästi paisunut.

Huolellisella työllä ("peltiheikillä") siitä hyvä tulee. Vähän eli sopivasti kerrallaan ja antaa paisua rauhassa ja sitten lisää. Huomattava myös, että se lähtee lumivyöryn lailla pois pystysuorasta pinnasta, jos sitä on "paksusti" ja se ei ole missään raossa. Kesken jäänyttä työtä voi jatkaa vaikka vasta kuukaudenkin päästä samastakin pullosta, jos on "peltiheikki"pullo.