Hei, kylpyhuoneeni rakenne on yhdeltä seinälät harkkoseinä ja muilta osin villoitettuja kevyitä kipsilevyseiniä. Onko tarpeellista laittaa höyrynsulkumuovi seiniin ennen kipsilevyä (katsottuna kylpyhuoneen sisältä) kun minulle tulee kuitenkin kaikkiin seiniin vedeneristys? Alaslaskettuun kattoon toki laitan höyrynsulkunuovin.
kun vedeneristys tulee niin höyrynsulkua ei saa olla.
joo kahta höyrysulkua ei saa olla rakenteessa päällekkäin(niin että jotain on välissä)
tuo TGR.:n kommentti ei pidä paikkaansa tuoltaan. mitenkäs kosteusrasitus (vesihöyry) hoidetaan, jos vesieristettyyn seinään ei laiteta höyrynsulkua? vedeneristeet eivät yleensä ole höyrynsulkuja…
tuokin on sinänsä totta, että vesihöyry voi aiheuttaa muita vaurioita jos höyrynsulkua ei ole, mutta käsittääkseni suurempi riski on jos höyrynsulun sinne jättää ja näin ollen kipsilevy jää kahden tiiviin pinnan väliin, kun vedeneristeestä pääsee vähän vesihöyryä kipsilevyyn, mutta ei eteenpäin ja jos vesihöyry tiivistyy vedeksi niin kipsilevy “kastuu”.
TGR. ja Larmatin ovat täysin oikeassa. Tällaisessa tapauksessa höyrynsulun muuttuminen vedeneristykseksi niiden nivoutuminen toisiinsa on taitolaji. Ulkoseinän ollessa kyseessä höyrynsulussa ei saa olla "katkoksia".
Toisaalta vesieristys ei ole höyrytiivis, jolloin sen läpi menevä vähäinen vesihöyry kulkeutuu pois rakenteesta, mutta jos esim. kipsilevyn toisella puolen on höyrynsulku, niin siihenhän se stoppaa lähes täysin ja katastrofin ainekset ovat kasassa. Tällaisesta mokasta talotehtaat pyrkivät kiemurtelemaan vapaaksi esim. "syyttäen" vastaavaa työnjohtajaa, että on sallinut jättää sen höyrynsulun.
Pankaapa kuukkeliin sanat (höyrynsulku vesieriste), niin eiköhän juttua piisaa.
näinhän se on. kyseisessä tapauksessa tietenkin on vain jompi kumpi, siis ei vesieristettä ollenkaan muovin ollessa seinässä tai sitten vesieristeeseen limitettynä muovi. siksi vain kyseenalaistin tgr:n lausunnon koska se ei siltänään pidä paikkansa kaikkiin tapauksiin, tähän tapaukseen tosin käy vaihtamalla sana "höyrynsulkua" "höyrynsulkumuovia". siveltävistä vesieristeistä kun saa myös tehtyä jonkinlaisen höyrynsulun levittämällä sitä reilummin, ei kuitenkaan liikaa. no tämmöstä hipostelua tänään....
Kiitos tiedoista, kysysisin vielä kuinka tiivistän alaslasketun katon höyrynsulkumuovin seinän vedeneristykseen? Ensiksi tulee vedeneristys ja laatoitus ja vasta sitten tehdään alaslaskettu katto (jotta vedeneristys + laatoitus saadaan alaslasketun katon “alle”).
On helpompi tehdä toisessa järjestyksessä eli höyrynsulkumuovi vedeneristyksen “alle”, mutta toisin se on suurempi taitolaji.
Kyllä teet alaslasketun katon rungon ensin, että saat limitettyä HÖYRYNSULKUMUOVIN vedeneristykseen.
Vedeneriste tulee kauttaaltaan kostean tilan seiniin ja lattiaan. Höyrysulku kattoon. Kokonaisuudesta tulee ns. pullo, josta kosteus ja vesi johdetaan pois lattiakaivojen, ja riittävän ilmanvaihdon kautta. Vedeneristeen taakse ei missään tapauksessa tule asentaa, tai jättää höyrysulkumuovia, mikäli ko. välitilassa ei ole varmasti riittävää tuuletusta. Joten varminta on: Muovit pois seinistä, PISTE.