Höyrysulut sun muut surkeudet

Asun muutama vuosi sitten remontoitua rintamamiestaloa. Remontissa ulkoseinien purueristeet on mm. korvattu kivivillalla jota on 150mm. Sisäpuolelle on laitettu höyrysuluksi tervapaperi kyprocin alle.
 
Myös rossipohjan eristys on vaihdettu kivivillaan, päälle vesikiertolämmitysputket, lastulevy ja laminaatti. Lattiassa ei siis ole muovia tahi tervapaperia.

Myös välipohjaan on puhallettu kivivilla äänen- ja lämmöneristeeksi, jos vaikka yläkertaa pidettäisiin myöhemmin kylmillään.
Ilmanvaihtona on koneellinen poisto ja korvausilmaventtiilit ikkunoiden yläpuolella.

Nyt olen alkanut arvuuttelemaan liittyykö ko. ratkaisuihin akuutteja terveys- tai muita riskejä?
Ja jos, niin kuinka ne todennetaan?

Onko sinulla ilmennyt jotakin oireita??

“Nyt olen alkanut arvuuttelemaan”



Ja sille tasolle se jääkin, sillä se on valitettava totuus!

Todellisuudessa pitäisi arvuutella seinien pahaaoloa ensin. Sitten saattaa jopa tulla asukkaillekkin oireita.

Näinhän se on, kun aikansa miettii/arvelee, niin sairastuuhan sitä ja on hetken päästä lähes kuollut, jolloin varsinkin maakaarta haetaan parannuskeinoksi, jota ei saada apteekista, vaan viemäreiltä.

Kysyjälle…

Onko selvinnyt miksi höyrysulut on jätetty pois US rakenteista?

Syy on varmaan se, että kyse on rintamamiestalosta, johon ei muovi-pahuutta saa laittaa. Laminaattia, lastulevyä jne. kyllä. Samaa hokee jos jokainen rintamamiestalon omistaja ja sitten tekee kuten yllä, tai vielä ihmeellisemmin. Valitettavasti myös rakennussuunnittelijat tekevät ne suunnitelmat ekovillalla ja papereilla.

Valitettavasti rakenteet on tehty väärin. Puukuitueriste sietää kosteutta moninverroin enempi kuin mineralivillat. Jos eristeet on muutettu mineraalivillaan on tapahtunut rakennusvirhe. Mineraalivillarakenne vaatii aina höyrysulun, joka on esim muovia. Muovi ei aiheuta seiniin kosteusvaurioita, muovittomuus kylläkin.