Märkätilaa tehdään vanhaan talousrakennukseen, josta vanhat, kosteat betoni + puulattiat purettu ja laitettu kapillaarisoraa sen minkä mahtuu, melkein 30cm, mutta kosteutta luultavasti pääsee talon alle joistain suunnista sivulta kun on vähän hassusti rakennettu rinteeseen ja osittain olemattomat perustukset ja matalahkot salaojat. Piirustusten mukaan pitäisi laittaa finnfoamia uuden betonilaatan alle, mutta pintaan tulossa vedeneristys, joten laatta jäisi kahden tiiviin kerroksen väliin. Alkaako tässä lattiapinnoitteet sitten heti kuplia pois? Olisiko isodrän tmv vaihtoehto lämmöneristeeksi, jotta laatta voisi kuivua alaspäin, vai käykö päin vastoin niin että päästää alta vesi höyryä laattaan päin ja sama lopputulos, eli pinnoitteet kuoriutuu pois? Vesikiertoinen lattialämmitys tulossa lattiaan, turvaako se kosteuden siirtymisen laatasta alaspäin lämpötilaeron vuoksi, jos käyttää isodräniä? Mikä olisi vähiten huono vaihtoehto, kun mökki on mikä on eikä voida nykymääräysten mukaiseksi muuttaa?
Jos betoni jää kahden tiiviin kerroksen (Finnfoam ja vedeneristys) väliin, kosteuden kertyminen ja pinnoitteiden irtoaminen on riski. ISODRÄN voisi olla parempi vaihtoehto eristeeksi, koska se päästää kosteuden haihtumaan alaspäin ja toimii samalla kapillaarikatkona. Vesikiertoinen lattialämmitys auttaa myös kuivattamaan laattaa alaspäin.
Rakenne voisi olla näin: kapillaarisora → ISODRÄN → betonilaatta → vedeneristys ja pintamateriaali. Muista tarkistaa salaojien toimivuus ja vedenohjaus mökin ympärillä. ISODRÄN:stä ja sen käytöstä voit lukea lisää täältä.