Kesämökki asemakaava-alueella ja viemäröinti & salaojitus

Hei,

tiedustelisin apua seuraaviin kysymyksiin. Meillä on asemakaava-alueella (kirkonkylän keskustassa) vanhan 1920-luvun kesähuvila, jossa on tontilla kunnan vesijohtoverkostosta tuleva vesiposti sekä viemäröintiliittymä. Viemäriä ei kuitenkaan ole kytketty kiinteistön rakennuksiin ja juomavesikin tulee kantovetenä vesipostin kautta. Haluaisimme rakentaa pihalla olevaan vanhaan varastoon/vajaan pihasaunan, joka toimisi kantovedellä ja puulämmitteisellä kiukaalla + kevythormilla. Saunan rakentaminen edellyttää aina rakennusluvan, joten ohessa muutama kysymys tarkempiin vaatimuksiin liittyen:

1) Ovat muilla kunnan rakennuslupaviranomaiset sallineet asemakaava-alueella kantovedellä toimivan saunan pesuvedet johdattaa kivipesään tai vastaavaan maakuoppaan? Vai onko tällaisessa tapauksessa pakko liittyä kunnan viemäriverkostoon kun liittymä on tontilla? Kantovedestä johtuen vesimäärät ovat hyvin rajalliset lähinnä kesäkäytöstä johtuen.
2) Eräs suunnittelija mainitsi että rakennuslupaa haettaessa tällaiseen vanhaan rakennuksen tulisi rakennuslupapiirustusten yhteydessä suunnitella ja pohtia myös tällä hetkellä puuttuvien salaojien rakentamista remontin yhteydessä. Onko tämä jokin vaatimus vanhaan rakennukseen? Ongelmana kallionpäälle tehty perustus, johon salaojia käytännössä mahdoton rakentaa.

Kiitos avusta jo etukäteen!

Eipä olisi uskonut että Suomessa on vielä sellaisia paikkakuntia, missä ei saa millään yhteyttä niihin rakennusviranomaisiin;  sieltä saa parhaiten selville tällaiset asiat; koska kuntakohtaisia poikkeuksia on  ! Tosin tässä tilanteessa epäilen että poikkeusluvan saannin saa unohtaa, koska “uudisrakennusta” suunnitellaan, ja se viemäri on tontilla ! 
“Eräs suunnittelijakin” vaikuttaa olevan väärällä alalla, kun ei tiedä mistään mitään…?
Myös itseopiskelulla saa tällaiset asiat yleensä selville ! Olettaisin että kunnallasi on kotisivu; koska jätevedetkään ei mene enää kivipesään…!:ermm: