Kumpi kannattaa hankkia 5-henkisen perheen pyykkien kuivatukseen? Tila mahdollistaa vain toisen. Rumpua olen käyttänyt, mutta kaappia en koskaan. Kaapista tulee mieleen se, että ei kuluta vaatteita niin paljon, rumpu kuivattaa nopeammin, miten energiankulutus näiden värkkineiden kesken, tulisi olemaan päivittäisessä käytössä.
Eniten sähköä kuluttava kotitalouskone oli virallisessa testissä kuivausrumpu. Toinen oli muistaakseni sähkökiuas. Anyhoo.
Meille tuli kaappi siitäkin syystä että jos ei ole tarvis äkkiä saada kuivaa niin sinne vaan pyykit roikkumaan telineelle ja ovi jätetään auki. Tämä ominaisuus puuttuu rummusta.
Ja myös pyykit pysyy paremmassa kunnossa eli eivät nukkaannu ninkuin jo mainitsit.
Meillä on khh:ssa molemmat ja kyllä tuo rummun käyttö on jääänyt aika vähiin. Hyvin olisi pärjännyt pelkällä kaapilla ja sekin on tosin käytössä ihan ripustuskaappina eli ei lämpöjä päällä olenkaan. Se kuivattaa aika kivasti kun kytketty lähelle ilmanvaihtohormeja eli ilma kiertää kaapissa hyvin. Ei siis kuitenkaan ole kytketty suoraan ilmanvaihtoon vaan lähelle venttiiliä.
"Meille tuli kaappi siitäkin syystä että jos ei ole tarvis äkkiä saada kuivaa niin sinne vaan pyykit roikkumaan telineelle ja ovi jätetään auki. Tämä ominaisuus puuttuu rummusta."
Oletko kuullut kuivausnaruista khh:ssa? Ei tarvitse kaappia siihen ja on myös tehokas ja edullinen
Lapsia kun on talossa paljon ja pyykkiä tulee 2 koneeellista joka päivä, niin kuivausrumpu on ehdoton peli osalle pyykille.
"Eniten sähköä kuluttava kotitalouskone oli virallisessa testissä kuivausrumpu."
Onko tämä testi siis verrannollinen kuivauskaapin kanssa kuivattavan pyykin määrään samalla energiamäärällä? Epäilen vahvasti, että kuivauskaapilla saman pyykkimäärän kuivaaminen on huomattavasti energiaa tuhlaavampaa kuin kuivausrummulla.
Oli lopullinen kuivatus mikä tahansa, niin pyykinkoneen linkous on taloudellisinta koneellista kuivatusta, eli satsatkaa hyvään linkoustulokseen.
Mutta, eikö pyykkien kuivatus roikottamalla sisätiloissa kerää niihin huonepölyä. Jos ja kun kuivattaa rummussa ja viikkaa kaappiin niin ei pysynee puhtaampana. Vai kuinka se menee…
"Mutta, eikö pyykkien kuivatus roikottamalla sisätiloissa kerää niihin huonepölyä."
Tottapuhuakseni en ole huomannut eikä tullut edes mieleeni moinen. Tietysti jos on pölylle yliherkkä, eli kasvatettu "pullossa" välttäen pölyä ja bakteereja lapsuus, niin saattaapi se ongelma olla. Tai sitten teillä on todella pölyistä. Voihan siihen pyykkien yläpuolelle muutaman kymmenen sentin päähän rakentaa jonkun levyn ottamaan pölylaskeumat vastaan mikäli se on suurin ongelma.
Kesällähän pyykit kannattaa sinne ulos narulle viedä tuulettumaan. Sielläkin tosin saattaa siitepölyä yms leijailla.
Nyt taisi kyse olla kuitenkin kuivausrumpu vs kuivauskaappi, niin oma mielipiteeni on ehdottomasti rumpu, mikäli ei molempia halua laittaa.
Kuivausrumpujen ongelma on kyllä se. että kuluttavat vaatteita, mutta hyvänä se, että poistaa vaatteista nukkaa. Pelkkä roikotus hyvässä ilmanvaihdossa tai ulkona tuulessa on siis paras. Kiireessä kuivausrumpu.
“Oletko kuullut kuivausnaruista khh:ssa?”
No, sinä teet niinkuin sinä haluat mutta mä en rupee kattelemaan mitään saakelin naruja seinästä seinään tai omilla jaloillaan seisovaa citymarketin 25 euron vinksallaan olevaa telinettä joka taas vie tilaa ja hermot.
Ja mitä siihen talouden energiasyöppöön tulee niin taisipa olla TM:n testi parin vuoden takaa. Senkun rupeet kaivelemaan lehtiä.
Ei tässä ny varsinaisesta pölyn yliherkkyydestä,normi siivoukset, ole kysymys vaan pestyn pyykin puhtaana pysymisestä. Tarkoitin,että huonekuivatus siinä tilassa josta imetään asunnon poistoilmat on ehkä huonompi kuin rumpu/kaappi kuivatus. Meni aiheen, rumpu vai kaappi kuivatus, viereen mutta samassa tilassa oltiin.
Ulkokuivatusta harrastan harkiten juuri sen takia, että haluan pyykin pysyvän puhtaana kaupunkipölyistä. Ehkä sitten pidän mielummin,kone kuivaus kuluneita, kuteita kuin epäpuhtaita.
"No, sinä teet niinkuin sinä haluat mutta mä en rupee kattelemaan mitään saakelin naruja seinästä seinään tai omilla jaloillaan seisovaa citymarketin 25 euron vinksallaan olevaa telinettä joka taas vie tilaa ja hermot."
Näinhän se menee. Kukin tyylillään ja mikä itselle mieluisa, niin sehän riittää. On myös muita siistejä ratkaisuja kuin ne lattialla seisovat rimpulat tai seinästä seinään narut, mutta en niistä kerro enempää kuin olet jo itsellesi mieluisan ratkaisun löytänyt.
"Ja mitä siihen talouden energiasyöppöön tulee niin taisipa olla TM:n testi parin vuoden takaa. Senkun rupeet kaivelemaan lehtiä."
Eli sinulla oli näin vanhaa tietoa.. no ei sitten mitään.
Heitetään suuntaa-antavia tämänpäivän lukuja. Kuivauskaappi vie noin 0,6kWh/kg ja kuivausrumpu noin 0.45kWh/kg No eihän se suuri ero ole, mutta ero kuitenkin. Kuivausrummut kuivattaa 8kg pyykkiä pariin tuntiin, eli 16kiloakin kerkee vielä vaatekaappeihin takaisin viikkaamaan mikäli siihen tarvetta.
Pienessä perheessä tuo kaappikin varmaan toimii hienosti. Olet siis tehnyt loistovalinnan itsellesi.
Kiitos vastauksistanne,en edelleenkään osaa valita, molemmissa on puolensa. Kuivauskaappiin voisi heittää lasten märät talvihaalarit kätevästi kuivumaan, tai vaikka kengät tai vaikkapa koko lapsi haalareineen päivineen…Kumpa saisin molemmat, täytyy miettiä kaapille jotain toista paikkaa, esim. vaatehuone, vai onko ihan älytön ajatus.
Kyllä rummussakin on kuivattu kaikki muut paitsi lapset. On muuten ehdottomasti helpoin tapa kuivata pyykit. Ei tarvitse asetella vaan mättää suoraan koneesta.
Kaapista tuleva kosteus tulee huoneilmaan vaatenukan kera.
Rummussa kosteus kerätään talteen, samoin nukka…
Meillä myös 5-henkinen perhe ja olin saman ongelman edessä toissa vuonna. Valitsin kaapin ja olen ollut siihen enemmän kuin tyytväinen. Kuivaa hienosti pienen määrän pyykkiä vaikak telineitäkin kyllä edelleen talvisin täyttelen ja kesällä kuivatan pyykin ulkona. Mutta vielä parempaa on se, että sinne voi heittää tosiaan ulkona kastuneet märät vaatteet, kengät ja vaikka vesivärityöt :). Kappi on helppo täyttää, joten lapset osaa itsekin koulun jälkeen ripustella vaatteensa kuivumaan. En luopuisi mistään hinnasta. Muistaa pitää tosin se, että kaappi vaatii ulosvedon tai hormiliitoksen.
mä hommaisin ennemmin toisen parin sukkia ja kalsarit. Silloin ei haittaa, vaikka pestyt ovat kuivumassa.
"mä hommaisin ennemmin toisen parin sukkia ja kalsarit. Silloin ei haittaa, vaikka pestyt ovat kuivumassa."
Toimii ehkä sinulla.
5 henkisellä perheellä maalla asuessa sitä pyykkiä tulee tosiaan liki 2 koneellista päivää kohden, joten jos vain koneellisen kerkeää vuorokaudessa kuivaamaan, niin vuoden jälkeen pitää ostaa vähintään 100 sukat ja kalsarit ja muut vaatteet, koska niitä luonnollisesti kertyy.
Ja kun sattuu olemaan elämässä muutakin kuin pyykin pesu, niin sen haluaa tehdä mahdollisimman nopeaksi ja helpoksi. Ei viitsi 2 tuntia päivässä viettää virittelemässä pyykkiä narulle tai sieltä pois. Helpompi sulloa koneeseen ja sietä toiseen koneeseen. Kesällä yritämme vähintään puolet ulkona kuivatella. Talvella sisänaruilla noin kolmanneksen.
remppareiskatar, Esteri kondensoiva kuivauskaappi ainakin näkyy olevan myynnissä,kotimaisenakin mainostetaan sitä. Ei tarvitse hormiliitosta.
Kysyin paikallisesta kodinkoneputiikista jokin aika sitten kondensoivaa kuivauskaappia, myyjä vastasi että kyllä sellainen on,mutta maksaa törkeesti, arvioi hinnaksi pari tonnia, joten en kysellyt laitteesta enempää. Mutta ei haittaa, saadaan asennettua nyt molemmat, rumpu sekä kaappi hormiliitoksilla. Meni tätä asiaa pyöritellessä remppa ihan uusille ulottuvuuksille, en antanut periksi,joten nyt entisestä vaatehuoneesta taiotaan khh. Mies ei vain voinut käsittää, miten tärkeetä on ottaa tälläiset asiat ottaa huomioon,kun ei itse niitä tee,lähinnä vaatteita levittelee ympäriinsä, kuin jotain reviiriä merkkailis =)
Kannattaa varmistaa saako taloyhtiössä liittää kuivauskaapin hormiin. Painovoimaisessa ilmastoinnissa,vanhemmissa taloissa,on usein rajoituksia koneellisille hormiliitännille.
Omakotitaloissakin saa noudattaa hyvää ja oikeaa ilmastointia.