Ajatuksissa on tehdä kylmästä varastosta lämmin mahdollisimman vähin kustannuksin. Rakenteeltaan varasto on tällä hetkellä sisältä ulos runko, kipsilevy, koolaus, ulkoverhous. Onko mahdollista eristää ko. rakenne esim. ekovillalla ilman höyrynsulkua, lähinnä mietityttää toi kipsilevy?
Ei se kipsilevy tuulensuojana mitenkään epätavallinen ratkaisu ole. Kyllä voi eristää, mutta miksi ilman höyrynsulkua?
Mutta mutta, ei se pelkän seinän eristäminen autuaaksi tee - millainen on varaston alapohja- ja yläpohjarakenne?
Kiitos nopeasta vastauksesta Mesurille. Kyllä ne alapohja ja yläpohjakin eristetään, niissä ei vaan ollut mitään ns. epäselvää mitä pitäisi kysyä. Ala- ja yläpohjaankin laitetaan ekovillaa, mikä nyt tässä vaiheessa tuntuu parhaalta vaihtoedolta.
"Ala- ja yläpohjaankin laitetaan ekovillaa, mikä nyt tässä vaiheessa tuntuu parhaalta vaihtoedolta."Onkohan tuo noin niin kuin aivan päivän selvää? Tuo tuli lähinnä mieleen, kun teit yleensäkin tuon "seinäkysymyksen". Tietenkin kullakin on se "paras vaihtoehto" ja sen sallin, joten en puutu siihen vaihtoehtoon toisaalta mitenkään.
Mielelläni kuulisin mahdollisia vaihtoehtoja mikäli tuo kuulostaa huonolta.
Panit "sitä tai tätä" älä höyrynsulkua pois jätä, jos eristeessä itsessään eiloe sitä höyrynsulkus, joten silloinhan et sitä pois jätä, Sitten se alapohja on taas aivan erikseen ja vielä erikseen sekä seinän että alapohjan liitos.
Erikseen mitä?
Käsittääkseni sanoin alapohja ja sen tekeminen. Se ei ole niin yksinkertainen tehdä kuin voi olettaa. Et kylläkään siitä alkujaan maininnut, mutta halusin sen vetää framille, jotta siihenkin on syytä paneutua ja hyvin. Koko vaippa on tärkeä eikä vain seinät. Suurin epäonnistuminen yleensä on alapohja, vaikka kaiken työn tekisikin huolella.
Suurin epäonnistuminen tapahtuu yleensä miten?
Tulee ns. susi ts. se alapohja vuotaa "enemmän kuin seula" joka puolelle/-lta. "Vetää ja kastuu".
Täältä on hyvin vaikea antaa/opastaa neuvoja, kun siitä nykyisestä alapohjasta ja sokkelista et ole antanut mitään tietoja, joten nyt on ammuttava täysin pusikkoon hehtaaripyssyllä.
Tämä sen vuoksi, että edes tulet ajatelleeksi asiaa (teko eri asia) tarkemmin kuin vain "suitsaitsukkelaan". Tarkkojen neuvojen antajan on tiedettävä ja nähtävä olosuhteet.
Rossipohja, noin 60 cm ryömintätilalla, tuuletus hoidettu. Nykyisin lattiana ns. kakkosnelosta.
Rossipohjan tekeminen ja yhdistäminen seinärakenteeseen on niitä vaikeimpia tehtäviä, jotta se "energisyys" onnistuu.
"Kylmäsiltoja" ei pidä päästää muodostumaan, sen tiedän. Sutta ei ole tarkoitus tehdä, mutta ei myöskään passiivitaloa kylmästä varastosta. Kaikki rakenteet on tarkoitus suunnitella ja tehdä siten, että kallista energiaa ei menisi hukkaan. Mikäli ko. projekti tulee turhan kalliiksi niin sitten sen annetaa olla. .
Tässäpä räpellys nykyisestä rakenteesta.
Millä korkeudella on ulkopuolen maanpinta?
Missä kohtaa on eriste sokkelissa?
Sokkeli olisi tarkoitus eristää sisäpuolelta (eli vielä ei eristettä ole). Harkkoja näkyvissä ulkopuolta n. 1½ - 2.
Eli kysessä on ns maakupa-alapohja, kosteusteknisesti riskialtis (erittäin).
Miksi laittaa sokkeliin eristys?
Eipä tosiaan yhtään minkään takia… Samoin lienee myös muuten eristämisen laita, vai mitä tuo maakupa-alapohja tarkoittaa? Tilanne on nykyisin kutakuinkin kuvan kaltainen, ilman eristettä.
Maakuoppa-alapohja on silloin, kun alapohjan maanpinta on alempana ympäröivää maanpintaa.