Kaikissa lämminvesivaraajissa on varolaite huollettava pyöräyttämällä jousikuormitteisen varoventtiilin nuppia kierros tai pari noin kerran vuodessa. Tällä varmistetaan varoventtiilin toiminta ja yleensä tiputus lopuu siihen. Varoventtiilin poistoputki on paras asentaa lähelle lattiakaivoa tai teräsaltaaseen niin että putken päästä tippuva vesi on tarkkailun alla. Normaalisti varoventtiilit eivät saa vuotaa. Varoventtiilin pitää aueta mitoituspaineessa eli yleensä 10bar. "Varoventtiili on ainut turvalaite jottei varaaja räjähdä jos jostain syystä vastus jäisi päälle tms. Terveisin vanhempi putkimies.
Kun varaaja lämmittää vettä, nousee paine ja varoventtiili rupeaa toimimaan. Veden tippuminen varoventtiilistä tulevasta putkesta on normaalia. Kun kuumavesihana avataan laskee paine samaksi kuin mikä on vesijohtoverkossa. Paineen nousu varaajassa johtuu siitä, että vesijohtoverkon ja varaajan välissä on yksisuuntaventtiili (takaiskuventtiili), joka estää paineen purkautumisen takaisin verkkoon. Näin siis aina, kun vesi lämpiää ja hanat on kiinni, nousee paine varaajassa. Varoventtiili "toimii" siis joka päivä.
Varoventtiilin "hoitona" on suositeltavaa lonksuttaa sitä silloin tällöin. Tämän seurauksena venttiililautanen asettuu hieman eri asentoon kuin ennen ja sen käyttoikä pitenee.