Mökin eristäminen

millä tulee halvimmaksi eristää seinät,katto ja lattia.finnfoam on turhan kallista

Tuohon asettelemaasi kysymykseesi on antamillasi tiedoilla täysin mahdoton vastata, mutta vastaan kuitenkin, että etsimäsi keino on yleensä kallein. Jos/kun tarkoituksesi on eristää, niin on syytä tietää myöskin rakenteet, jotta siihen pystyisi joten kuten vastaamaan.

Yleismainintana (ei ohjeena), kun rakenteet eivät ole muuten tiedossa kuin "seinät,katto ja lattia", niin unohda eristää ne sisäpuolelta, mutta ei kuitenkaan ulkopuolelta.

Vielä sen verran, että jos luulet "finnfoam"in olevan uretaania, niin silloin luulosi ei ole tietoa.

Olemme suunitelleet aloittavamme kesämökin rakentamisen tässä parin vuoden sisällä. Ja eristyksestä olisi nyt kysyttävää...

Mökillä olisi kokoa noin 80m2 + torni 9m2. Mökki olisi tarkoitus saada eristetyksi niin hyvin että se täyttää tulevat määräykset ja olisi sitten helposti muutettavissa ympäri vuotiseksi asunnoksi joskus tulevaisuudessa. Sähkö liittymää ei tulisi vielä toistaiseksi vaan tarkoitus olisi pärjäillä kesä ajat paneelien avulla.

Onko tämä mitenkään mahdollista vai onko minun otettava pakosti sähköliittymä ja pidettävä mökissä talvis aikaan peruslämpö? Homehtuuko/kostuuko hyvin eristetty rakennus ilman lämmitystä talvella? Onko kenelläkään tietoa tai kokemusta millaisilla rakenteilla tämä olisi mahdollista toteuttaa? Rossipohja on varmaankin yksi edellytys, mutta mitä eristettä seiniin ja kattoon/lattiaa pitäisi laittaa? Toiset sanovat että voisi onnistua puukuitu eristeellä ilmansulkupaperin kanssa!? Ja muitakin kuin eristykseen liittyviä vinkkejä saa kertoa.

Kannattaa ottaa huomioon, että lämmöneristysmääräykset kiristyvät 2010 alusta.

Kannattanee ottaa se sähköliittymä sinne jo tässä vaiheessa, jotta saat pidettyä pientä peruslämpöä päällä. Tästä on hyötyä myös rakentamisen aikana, ettei tarvita erillisiä aggregaatteja.



Kun rakennus eristetään hyvin, ei peruslämmön ylläpitämiseen kulu niin suurta määrää energiaa.

Ei uretaanit ja rytöksit homehtu maan allakaan ja tuskin, siellä maan alla on talvisin sen suurempia lämmityksiä, mitä ei voisi maan päällä toteuttaa. Eli hieman lämpimän puolella riittää. Tämä ei koske, jos eristeenä on villa, jota ei myös käytetä yleensä maata vasten. Jatketaan tästä. KESKUSTELUA.

Lisäksi tuossa tuossa tilanteessa on otettava tai ainakin kannattaisi ottaa muutkin kuin rakenteiden lämmöneristävyys huomioon (ainakin riittävin varauksin), jos PTS:nä ajattelee ottaa rakennuksen joskus ympärivuotiseen asuinkäyttöön; näitä on mm. ilmanvaihto (LTO yms.), vesi- ja jätevesijärjestelmät, joille ei “mökkielämässä” viranomaisten taholta vaadita läheskään sitä vaatimustasoa, mitä nyky määräysten mukaan vakinaiselta asuinrakennukselta