Eli mitä eroa noilla kaivoilla on vai onko kyse samasta asiasta eri nimellä?
Tontillemme pitäisi tehdä pintavesikaivo. Tarkoittaako se kaivoa johon sulamisvedet ja tontille satava sadevesi valuvat? Eli kaivo tehdään siihen kohtaan mihin talolta tulevat kallistukset päättyvät eli n. 3m sokkelista? Millainen kaivo on kyseessä?
Ilmeisesti sitten tehdään vielä erikseen sadevesien kokoojakaivo, johon maan sisässä kulkevat sadevesiputket liitetään ja josta ne menevät sitten kunnan hulevesiviemäriin? Keskustelevatko nämä kaksi kaivoa eli pintavesikaivo ja sadevesienkokoojakaivo sitten keskenään? Eli tuleeko pintavesikaivosta putki johonkin vai onko sen tarkoitus olla yksikseen vain tulvan varalta tms.?
Ja voiko salaojat yhdistää sadevesien kanssa samaan kokoojakaivoon jos laittaa takaiskuventtiilin ettei sadevedet mene salaojiin.
Suuret kiitokset viisaista vastauksista.
Jos ja kun olet liittämässä tonttisi sade- yms. järjestelmiä kunnalliseen viemärijärjestelmään sinun tulee teetättää asian mukaiset suunnitelmat asiasta; salaojajärjestelmä tarkistuskaivoineen, rännivesijärjestelmä kaivoineen, pintavesijärjestelmä kaivoineen kuin myös keskinäiset kokoojasysteemit (kaivot) eli miten ne “keskutelevat” keskenään. Suunnittelija selvittää sinulle tarvittaessa toimeksiantosi tuloksen.
Meille tulee valmistalo ja sieltä siis asemakaavakuvat ja LVIS-suunnitelma (ainakin talon sisäinen). Kuuluuko tontin sadevesi- ja salaojajärjestelmien suunnittelu yleensä myös talotoimittajalle? Onko se osa LVIS-suunnitelmaa vai pitääkö se teettää erikseen? Millainen suunnitelma rakennuslupaa varten yleensäkin tarvitaan? Pitääkö olla siis erikseen suunniteltuna että mihin tulee kokoojakaivo ja mihin tarkistukaivo jne. Ja kuinkahan monta erillistä kaivoa yleensäkin pihaan upotetaan?
Kokemuksia vastarakentaneet! Kiitos!
Pintavesisuunnitelma on joissakin kunnissa vaadittu rakennusluvan yhteydessä. Muita asiaan liittyviä suunnitelmia ei tarvitse toimittaa rakennusluvan jättämisen yhteydessä.
LVI-suunnittelijan (valmistalo-toimittaja) tulee sitten ao. töihin ryhtymistä tehdä ulkopuoliset viemärisuunnitelmat, jotka esitetään kunnan ao. viranomaisille yhdessä muiden LVI-suunnitelmien yhteydessä. Rakennesuunnittelija (perustus) toteuttaa pintavesisuunnitelman (jos tarvitaan) sekä salaojasuunitelman “sovittaen/liitäen” sen piha-alueen viemärisuunnitelmiin.
Okei. Kiitos tiedosta.
Vielä vaan kiinnostaa että kuinka monta kaivoa yleensä tarvitaan ja millaisia niiden pitää olla, että voisi jo laskeskella niihin uppoavia euroja.
Siis mikä ero on pintavesikaivolla ja esim. kokoojakaivolla tai tarkistuskaivolla?
pintavesikaivo = johdetaan pintavedet, eli kannessa reiät mistä vesi menee.
tarkastuskaivo = salaojien toimivuus / tarvittaessa huuhtelu on mahdollista tehdä näiden avulla, kun joka kulmalle laittaa ja umpi kansi näkyviin.
kokoojakaivo = tähän yhdistetään (kokoo, eli kootaan) edellämainitut vedet ja johdetaan edelleen suunnitelman mukaisesti (sisältää takaiskun salaojille)
</p>