Porakaivo rakennuksen alle?

Estääkö mikään porakaivoa olemasta rakennuksen sisäpuolella, siis lattian alta putket suoraan tekniseen tilaan, jolloin ulkopuolen kaivamiset ja routaeristys jäisivät pois. Ehkä joku mahd. radon tuuletus järjestettävä?

Vahingoittaako poraus jo olemassa olevaa harkkosokkelia?

Entä mikä porakaivon syvyys on oltava? Se milloin löytyy vettä+ varastotilaa hiukan, vai joku vähimäismetrimäärä pintavesien takia yms. määräävää??

Minkälainen pumppuversio halvimmillaan rittäis tommoseen 30-40m syvään reikään

Vesipumppu letkuineen pitää kuitenkin jossain vaiheessa vetää reijästä ylös. Saattaa olla aika sotkuista puuhaa jos on pitkä matka talon läpi kuljetettavana.

Mökkiheebo,käynee jos rakennus on esim.teollisuushalli. Omakotitalon tekniseentilaan tuskin onnistuu.

Kyllähän se onnistuu: Jos et tee pläkänttekkerillä ja kahtella kätellä, niin ylhäältä vesikaton läpi vain sitten porrailemmaan. Onnea matkaan ja riimaa pukkaa, vaikka vain hyvvää yritettään.

Poraaminen tuskin mikään ongelma, mikäli vasta perustukset tehty.

Mutta, kuten ThePutkimies sanoi, niin huolto voi olla ikävää. Tuntuu, että haet pienellä säästöllä isoja ongelmia.

Empäs tainnukaan sanoo että vesikatto on tiellä… siis vain sokkeli on olemassa ja voisin siis porata suoraan TULEVAN teknisen tilan lattian kohdalle kaivon jollon putkea ei tarvis vetää yhtään, eikä pumppuja kuljetella ympäri taloa. Mutta mitä on siis nää huoltotoimet ja kuinka ison aukon lattiassa vaatisi?Tää kohde on kesämökki ja maasto on sen verran oikeesti niin v***n kivistä, että kaikki kaivaminen jonka voi laistaa on säästöä sillä muuten vaatisi myös saattolämpöä “pintavetona”. Kiitoksia tähänastisista ja lisää kommentteja ja perusteluita miksi ok-taloon ei voisi toteuttaa ja mitkä on ne isot ongelmat???

Anna palaa hyvä siitä tule, kun nuo putket tulee suoraan tekniseen tilaan,niin kuin aikaisemmassa viestissä oli.Porareiän tekijä varmaan tietää millon tulee riittävästi tuottoa (vettä).Varmaan samalta tekijältä saat tietoa pumpuista mikä riittää tähän teidän tarkoitukseen (on sopiva pumppu).Eiköhän tähän hommaan päde samat kriteerit,kuin jos tekisi porakaivon ulos.

No, jos kaivon syvyys on vaikka 60m, niin lysti on kiskoa se pumppu letkuineen ylös siellä teknisessä tilassa, kun se pumppu joku päivä poksahtaa. Suosittelisin laittamaan sen ulos, vaikka lähelle perustuksia, mutta kuitenkin niiden ulkopuolelle.

No sittenhän asia on selvä.Poraa ihmeessä. Jos tarvitsee huoltoa eli putki ylös, niin ovihan ilmeisesti aukeaa myöhemminkin. Pikku juttu. Säästöä kaikki.

Tontillemme tehtiin porakaivo(vesikaivo)v.1971 suoraan kallioon. Vuotta myöhemmin rakennettiin talo päälle niin, että kaivo tuli kojehuoneen kohdalle. Kaivon syvyys 76 m. Viime syksynä kaivo huuhdeltiin ja vaihdettiin pohjaejektori. Siinä vedettiin koko putki ylös ja oven kautta ulos pitkin tonttia ja tienvartta. Hyvin onnistui.

Maalämpökaivokin tehtiin pari vuotta sitten, 170 m. Sijainti on tontilla parinkymmenen metrin päässä vesikaivosta, ja porari halusi kirjallisen vakuutuksen siitä, että hänellä ei ole vastuuta, jos paineporaus purskauttaa vedet ulos vesikaivoreiästä. Ei tehnyt sitä, tsin käyttövesi porauksen jälkeen vähän sameni (minkä takia em. kaivon huuhtelu), mutta on nyt taas kunnossa.

Pidän edelleen kaivoa rakennuksen sisällä ihan hyvänä ratkaisuna. kun mitään louhintaa putkivetoja varten ei tarvinnut tehdä.

Esim. kaivopumpun vaihto onnistuu aivan vaivatta mikäli kaivon suusta on suora yhteys johonkin uloskäyntiin.



Me tehtiin kylläkin erillinen kaivokoppi mutta sinne valmiiseen koppiin se putki tungettiin normi 2m oven kautta. Nykyään on koneet ja laitteet.

Ongelma saattaa tulla siinä, että porakaivoon pääsee rakennuksesta ja sen hoitamisesta joitain aineita mitkä pilaa mahdollisesti juomaveden. Tarkoitan, että onnistuuko aina pintavesien ym. aineksien pääsyn esto porakaivoon.

Hyvä pointti muuten…



Meillä on ollut pientä vaivaa pintavedestä vaikka kaivo eristettiin huolella. Puhtaampaa se silti on kuin kunnan vesi. Mutta tuo että kemikaalit menis niin sitä kannatta ajatella.

Tarpeeks huono tuuri kun on niin peset auton phalla ja se likavesi löytää ittensä sinne kaivoon… ei kiva.