Millaista huoltoa vaatii ejektori tyyppisen porakaivopumpun jatkona oleva kumipussivaraaja? Netistä löytyy hyviä ohjeita kalvovaraajien huoltoon ja paineistamiseen, mutta kumipussivaraajien huoltoon en ole ohjetta löytänyt. Voiko säiliön paineistuksen tehdä samalla tavalla molempiin? Tuntunut viimeaikoina, että pumppu olisi käynnistynyt tiheämpään kuin ennen, joten tein varaajan paineistuksen seuraavalla tavalla. Suljin pumpun tulolinjan ja katkaisin sähköt pumpulta. Avasin lähimmän hanan ja annoin olla auki niin pitkään kuin vettä tuli. Tämän jälkeen hana kiinni ja laitoin varaajaan painetta 0,2bar alle pumpun käyntiinlähtöpaineen. Sitten pumpun hana auki ja sähköt päälle. Ainakin paremmin toimii kuin ennen, mutta voisiko paineistuksen tehdä vielä paremmin?
Millaisia käyntiinlähtö ja pysäytys paineita muut käyttävät? Omassa järjestelmässä käyntiinlähtö on 2,0bar ja sammutus 4,0 bar. Varsinkin ulkohanoja käytettäessä paine laskee turhan alas ennenkuin pumppu käynnistyy, joten kannattaisiko käyntiinlähtö painetta hieman nostaa?
Esipaineen lisääminen meni oikein siihen asti kun laitoit vesihanan kiinni, ja myös hyvin siitä eteenpäin. Eli anna hanan olla auki kun lisäät ilmaa niin tulee kaikki vedet kunnolla pois pussista/kalvosta. Nosta rohkeasti käynnistyspainetta ainakin 2,8 bariin.
Kiitos vastauksesta. Nyt osaan sitten seuraavalla kerralla tehdä paineistuksen oikein.
Mitenkäs käynnistyspainetta nostetaan ja onko itse suoritettava toimenpide vai onko kutsuttava putkimies paikalle? Painesäädintä en ole tästä koskaan avannut.
Paljonko käynnistys ja sammutus paineen ero pitää vähintään olla, että järjestelmä toimii oikein? Eikös liian pienestä erosta seuraa pumpun liian usein tapahtuva käynnistys/sammutus sykli? Onko tässä tapauksessa mitään haittaa jos käynnistyspainetta nostaisi noinkin reilusti?