Olemme suunnittelemassa kylpyhuoneremonttia 80-luvulla rakennettuun pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan rivitaloon johon on tehty kylpyhuoneremontti 2000-luvun alussa.
Eräs rakennusliike tarjosi meille remontin suunnitelu- ja valvontatyötä ja pyytää siitä yli 5000 euroa.
Suunnitelmiin kuuluu urakkarajaliite, työselitys, rakenne-, sähkö- ja KVV-suunnitelmat, purkusuunnitelma, työturvasuunnitelma, aikataulun laatiminen, materiaali-/kalusteluettelo, urakkaneuvottelujen käynti, sopimusten laadinta ja aloituskokous.
Valvontaan puolestaan kuuluu tarkistuskäynnit ja raportointi taloyhtiölle, korjaava suunnitelmakatselmus, työmaaseuranta, vastaanottokatselmus, jälkitarkastus, taloudellinen loppuselvitys, laskujen tarkastus ja takuutarkastus.
Tämä kokonaisuus tuntuu ylimitoitetulta, itse olimme ajatelleet ottavamme yhteyttä muutamiin urakoitsijoihin, käydä heidän kanssaan läpi remontti ja tehdä urakkasopimus sopivimman kanssa.
Onko tällaisessa perusremontissa siis tosiaan tarve näin massiivisille suunnittelulle ja valvonnalle? (Toki taloyhtiölle pitää esittää suunnitelmat etukäteen ja antaa valvoa tietyt työvaiheet, mutta muuten.)
Taloyhtiöllä on oikeus palkata oma valvojansa siihen projektiin, jonka kulut maksatte te.Se ei vaikuta asiaan vaikka teillä on oma valvoja. Kysy isännöitsijältä kuinka massiivisen byrokratian taloyhtiö haluaa.
Tuon rakennusliikkeen tekemä valvonta kelpaa myös taloyhtiölle, että se sujuisi siinä samalla. Valvontaosuus on siis tuossa kokonaisuudessa selkeä, että se on jokatapauksessa pakollista ja meidän maksettava. Mutta muuten tuo tuntuu turhan laajalta kokonaisuudelta…
Ottaaka osa noista töistä itse tehtäväksi, luulisi että hinta halpuu.