Olisiko kenelläkään ideaa viasta? Meillä on 3 ulkovalaisinta, tolppia. Viime keväänä alkoi vika: sulake palaa, kun valot ovat palaneet noin 3-4 tuntia. Lamput eivät mene rikki. Näin tapahtuu joka kerta.
Olemme puhdistaneet valaisimet paineilmalla, vaihtaneet energialamput hehkulamppuihin (=yhden sähkärin neuvo), mutta ei auttanut.
Voiko vika olla kaapelissa? Miksi sulake palaa vasta muutaman tunnin kuluttua eikä heti?
Sari
kaapelissahan tuo vika taitaa olla, pitäs mitata eristysvastukset kaapelista, yleensä routa on nihrannut kaapelin rikki joko seinän vierestä tai valasime juuressa, oletkos kaivellut tontillasi ja sattu kaapeliin. jos sulake palas heti kun sytytät valot, niin kuuntelisit aina valasimen kohdalla, että poksahtaako, silloin vika olisi valaisimen juuressa. sulakkeen surmahan tuollainen keino tietysti on mutta onneksi niitä saa. sen kaapelin saa kyllä oikosulkuun vikapaikasta, kun varaa riittävän suuren kondensaattorin ja purkaa sen sinne kaapeliin, tämmönen homma on viisain antaa sähkärin tehdä, tai laita ylisuuri sulake valoryhmään, niin lopulta se kaapeli on oikosulussa vikapaikassa.
ensiksi kannattaa kyllä paikallistaa viallinen kaapeli, onko se valaisimien välissä vai syöttöjohto.jos on välissä, uusit vain sen.
on tietysti olemassa tutkiakin tuohon hommaan, mutta kippeesti käy jos sellasen miehen tontillesi raahaat
Luultavastihan se vika siellä kaapelissa on. Tuo ylisuuri sulake ei ole ihan ensimmäinen konsti nimittäin jos se vika sattuukin olemaan siellä torpassa jo , ja sitten räjäytät sen kaapelin niin saattaa tulla kiire soittamaan palokunnalle. Numero on 112 , laitan sen tähän siltä varalta että kysyjä sattus kumminkin kokeilemaan tuota konstia omatoimisesti ,sama se on sen konkankin kanssa koska molemmissa tapauksissa kaapelin vikapaikka tuhoutuu. Ja vaikka saisikin sen kaapelin oikosulkuun siellä maan povessa , niin vielä ei tiedä missä kohti se vikapaikka on. Oliskohan nyt niin että tarttis kutsua se sähkömies joka irrottaisi ne valaisinkytkennät ja mittaisi missä kaapeliosuudessa se vika on. Vikamäärityksen jälkeen sitten olisi ammattimiehen ja isännän yhteistoiminnassa helpompi päättä jatkotoimista. Sieltä kaapelointiketjun loppupäästä kun alkaa purkamaan ja mittailee samalla niin voipi lykästää niin ettei tarvihe etes kaikkia valaisimia purkaakkaan kun jo vikapaikka löytyy.