Varaavan sähkölämmityksen merkkivalo

Muutimme hiljattain varaavalla vesikiertoisella sähkölämmityksellä varustettuun pientaloon, mistä sähkön loppukuvia ei tietenkään ole. Liittymä on yösähköllä varustettu ja sähkökeskuksessa on käsikytkin "talvi-0-kesä". Netistä katsoin, että lämmityksen ohjaus lienee vakiokytkentä SLY3.2, jos se jollekin jotain sanoo. Tässä kytkennässä käytetään ymmärtääkseni kesällä vain yösähköä 6 kW teholla ja talvella 12 kW yösähköä + tarvittaessa myös 6 kW päiväsähköä.

Talon eteiseen on asennettu merkkilamppu, joka syttyy lähes poikkeuksetta muutama tunti sen jälkeen, kun keskuksen käsikytkin on väännetty asentoon "kesä".

Tarkoittaako merkkilampun palaminen tässä vakiokytkennässä sitä, että varaaja ei kykene kesäteholla ylläpitämään oikeaa lämpötilaa vai sitä, että varaaja pyrkii ylläpitämään oikeaa lämpötilaa käyttämällä myös päiväsähköä yösähkön lisäksi? 

vai olisko kyseessä kuitenkin vuodenaikamittaus? “talvi-0-kesä” kytkin viittais siihen. ts. esmi marras-maaliskuussa kallis päiväsähkö ja yö halvempi-> huhti-lokakuussa kokoajan halpa ns. yösähkö… allekirjottaneella noin. talvella kuuluu keskuksesta napsaus noin klo 22.00 kun sähkömittaus vaihtuu mittarilta toiselle… kesällä ei mittarin vaihtoja tuukkaan. tuohon merkkivaloon saapi asiantuntijat ottoo kantaa;)