Verkoston paine

Mitkä tekijät vaikuttavat vedenpaineeseen?

Onko putken koolla merkitystä?

Meillä neljännessä kerroksessa on mielestäni huono paine, suihkussa saa seistä melko kauan että shampoon saa pois hiuksista. Taasen joissakin paikoissa ei suihkua tarvitse edes säätää eniten auki-asentoon kun paine on jo täysin riittävä.

Lisääntyykö paine jos käyttää joitain "kuristimia" ennen sekoittajaa?

kuristin pienentää “painetta”.toki paine on aina pienempi mitä ylempänä talo on suhteessa vesitorniin

Kyllä se putken koko vaikuttaa asiaan. Ja nimenomaan niin päin että pitkät vedot liian pienellä putkella vaikuttaa "paineeseen" heikentävästi. Eli painehan on aina sama mutta liian pienen putken vuoksi vettä ei vain tule riittävästi. Kuristaminen vain huonontaa asiaa.

" Eli painehan on aina sama..."

Onkohan se näin?

Tarkennan vähän Sidin sinänsä oikeaa vastausta. Ilman virtausta oleva paine on sama samalla korkeudella. Painehäviö taas riippuu virtauksesta ja putken koosta ja sen ominaisuuksista, esim pinnan sileydestä ja mutkista. Normi kupariputkien painenhäviöistä löytyy käppyrää myös maallikolle ymmärrettävässä muodossa kupari comin sivuilta. Sitä voi sitten soveltaa.

No vielä: Jos paine on sen verran suuri, että se riittää suihkun toimimiseksi, niin kyllä sieltä riittävä määrä kohtuudella yleensä tulee vettä.

Maria78, tarkoittanet tässä paineella virtauksen määrää. Painehan on samassa kerroksessa sama kaikilla (japi) hanan ollessa kiinni, mutta jos jostain ahdistaa (sid) on virtauma ehkä riittämätön hana avattuna. Tuleeko pesualtaan hanasta tai keittiöstä vettä kunnolla? Jos tulee, on paine riittävä.



Onko suihkulaite vanhakin, suihkusuutin saattaa olla tukossa tai letku jotenkin taitteessa. Pointti: suihkulaitteet ovat omistusasunnossakin taloyhtiön omaisuutta, joten kaikki nämä hommat kuuluvat taloyhtiölle. Eli: ota yhteys vuokraajaan/talkkariin/isännöitsijään.



Mikäli kuitenkin haluat itse asiaa tutkiskella, voit aloittaa kokeilemala veden tuloa ilman suihkuletkua/-suutinta.


  1. jos sekoittajassa on valintavipu tms, käännä se pois suihkuasennosta ja avaa hana(t). Tuleeko sieltä vettä lattialle kunnolla? Jos tulee, on vika letkussa ja/tai suihkusuuttimessa.



    tai 2)jos sekoittajassa ei ole valintaa vaan pelkkä suihkuletku, kierrä pihdeillä letku irti sekoittajasta ja avaa hana. Tuleeko nyt vettä kunnolla (lattialle)? Jos tulee, vika letkussa ja/tai suihkusuuttimessa.



    Menestystä.

Olen muuten myös tavannut että sihti juuri ennen sekoittajaa on tukossa(joku joskus sellaisen sinne laittanut?)

Sen luulisi huomaavan jos vesimäärä on kovasti erinlainen kylmällä tai kuumalla vedellä.

Vedenpaine on yleensä sitä pienempi mitä ylempänä kiinteistö on maastossa ja mitä ylempänä kiinteistössä vesipiste sijaitsee.

Putken koolla on merkitys niin,että pienestä/tukkeuneesta putkesta tulee hitaammin vettä. Suihkukalusteen tukkeumat pienentää myös veden tuloa.

"Putken koolla on merkitys ..."

Tuohan pitää paikkansa aivan varmasti, mutta tämä

"niin,että pienestä/tukkeuneesta putkesta tulee hitaammin vettä"

on jo arveluttavaa.

Mikä siinä arveluttaa?. Kerro,niin päivitetään.

Putkessa ja putkessa: "Se on pientä kun piika pissaa, mutta eri kuin emäntä lorauttaa".

Tuo pätee myös "normaaliin" paineveteenkin eli kun paine on sama/pysyy samana virtaavassa vedessä "lähdössä", niin aivan sama vesimäärä tulee putkesta kuin putkesta ulos ja "pienestä/tukkeuneesta putkesta tulee hitaammin vettä" ei pidä paikkaansa, kun jätetään täysin tukkeutunut putki pois laskuista/vertauksesta.

Putkistoissa olevat säätö-ja kuristusventtiilit ovat siis ilmeisen tarpeettomia.

Siis päivitä vaari hyvä! Päivitä!

Ilmeisesti Montalla on nyt tuossa jokin sanaleikki, mutta en minäkään sitä heti keksi.

Ei ole! Tai on: tulkitaan sanat/selitetään tarkemmin kuin sinne päin, esim. mitä tarkoittaa "hitaammin vettä"?

Ok Monta tarkoittaa siis, että pitäisi selventää tarkoittaako volyymivirtausta vai virtausnopeutta. Uskoisin useimpien muiden ymmärtäneen asiayhteydestä, että kyseessä on volyymivirtaus.



Muuten, se paine ei pysy samana virtaavassa vedessä.

Tottakai "sama vesimäärä tulee putkesta kuin putkesta ulos". Mutta esim.ämpärin täyttyminen on hitaampaa tukkeutuneemmasta putkesta laskettaessa kuin samassa paikassa olevasta avoimemmasta putkesta.

 

No joo.. Ehkä se vesi tulee samalla nopeudella, mutta sitä tulee pienemmästä putkesta samassa ajassa vähemmän. Liekö tätä Monta tarkoittanut?? En tiedä... Varmaan ainakin melkein kaikki on asiayhteyden ymmärtänyt.

Tarkista myös onko kalustesulut täysin auki ja tai voiko sekoittajan virtaamaa säätää säätöruuvista suuremmalle. Jos talossa on tehty putkitöitä voi putkissa/sekoittajassa olla "putkimiehen karvoja" tai muuta röhnää! as kiinteistöissä talonMIES tekee/hoitaa ko korjaukset. T: ex talonmies