Voiko maasuodattomasto päästä bakteerit pohjaveteen?

Jos kerran maasuodattomoa ei eristetä mitenkään ja pohjavedet, sadevedet virtaavat vapaasti suodattamon läpi, niin onko olemassa vaara että esim. sateisena syksynä colibakteerit siirtyvät kaivoveteen? Meillä esim. tällä hetkellä järvenpinta maasuodattamon yläpuolella. Mietityttää myös miten on pesuaineiden laita, niidenhän luulisi virtaavan maasuodattamon läpi sellaisenaan. Pitäisiköhän tutkituttaa kaivovesi?

Olisin sinuna huolissasi veteen joutuneesta nitriitistä, mitä muodostuu huonosti toimivassa maasuodattamossa. Nitriitti on ihmiselle vaarallinen myrkky juomaveteen joutuessa. Maasuodattamo pitäisi pysyä kuivana toimiakseen moitteettomasti. Biolietteen poistamisesta suodattamosta tulee myös huolehtia.

Kysymyksestäsi ei selvinnyt maaperä, etäisyydet valmistusvuosi yms yms oleelliset tiedot pätevään vastaukseen, mutta kerroppas niiden lisäksi mikä yritys tuon suodattamon on suunnitellut ja kuka toteuttanut, niin jatketaan?

Jos suodattamo on oikein suunniteltu ja toteutettu, niikuin mikätahansa järjestelmä pitää suunnitella, niin ongelmaa ei ole.

Voivoi, mitä nyt tehdään? Asensin vahingossa jatkuvabiotoimisen puhdistamoni ylösalaisin. Nyt en näe merkkivalon toimivuutta. Voiko merkkivalosta aiheutua maasäteilyä kaivoveteeni?



Mites on, lähdetäänkö samalle linjalle, vai ymmärrättekös yskän?

JA nyt saatana bannia tolle numeropirulaiselle!



Eihän tällasesta rölöömisestä tule mitään!

joo… menee uskottavuus valitettavasti koko sivustolta…

…toisaalta, tietääpä ainakin mitä ei… ja varsinkaan keneltä ei osta yhtään mitään.

Jätevesidirektiivin yksi pääajatuksista on pohjavesien suojeleminen bakteereilta ja ravinteilta. Jos sillä ei olisi mitään merkitystä niin CEN standardissa sallittaisiin lietteen pumppaaminen pienpuhdistamoista suoraan maaperään, jolloin pienpuhdistamot olisivat maasuodattamon kanssa samalla viivalla. Ihmettelen miksi herrat vähättelevät pohjavesien pilaantumisen ongelmaa maasuodattamossa.