Remontin yhteydessä olisi tarkoitus asentaa ilmalämpöpumppu keski- ja yläkerran väliseen portaikkotilaan. Miten tälläinen toimisi kesällä viilentäjäna ja talvella lämmön tuojana? Ajatuksena kesällä puhalluttaa kylmää ilmaa ylöspäin ja talvella lämmintä ilmaa alaspäin. Kuulin, että koneen "läpät" eivät puhalla lainkaan ylöspäin ilmaa, joten asennus kai täytyisi siinä tapauksessa asentaa aivan portaikon yläosaan, vai miten on ammattilaiset???
Olisko linjoillaa lukijoita, ketkä voisivat avartaa näkemystäni asiaan? Millaisia komemuksia teillä on eri merkeistä??? Kerrosala molemmissa n. 40 m2...
Kiittäen... Korkki ja nyt sit Ummikkokin =)
Olisiko kellään ihan käytännön kokemuksia Mitsubishin MSZ-FD25VA+MUZ-FD25VAH ilmalämpöpumpusta? Tuote on kai aika uusi, eikä tuttavapiirissä kellään ole just tätä pumppua. Toisena vaihtoehtona olisi Super Daiseikai Nordic. Kiitos jo etukäteen, jos joku ehtii kommentoimaan.
Tuolta löytyy VTT:n testit 10/07, joissa COP mitattu labraoloissa:
ota mitsu fd 25 coppi on 5,25 tosin copin arvo ilmoitetaab +7 lämpötilassa niinkuin muidenkin merkkijien copit. älä maksa vaan liikaa koneesta, pitäs lähtee asennettuna 1500-1700 ekua itäsuomessa,
uudellamaalla hinta voi olla jo kerrottu piillä.yrittäjätkän ei tartte toimissa paljon muita kertoimia, on se niin helpoo.
Kiitos vastauksista. Tilattuna on nyt tuo Mitsu FD25, hintaa asennuksineen tulee 1900 euroa. Mistä muuten johtuu, että ko. koneelle annetaan kahta erilaista takuuta sisäyksikölle? Scanofficen maahantuomille 2 vuotta ja Kataikon tuomille 3 vuotta. Ulkoyksiköllä molemmissa 5 vuoden takuu. Kyselin monesta paikasta hintaa asennuksineen ja kyllä ne hinnat oli melko lailla samoja kaikilla, ei yhtäkään alle tuon 1900 euron.
muuta maalle ja itäsuomeen,niin saisit koneen mainitsemaani hintaan, täällä on niin ihanaa, naapurit tietää paremmin asiasi kuin itse, ja jos oikein pahasti käy, niin on kannustajia
Moi. Laita se kone niin että on ylempänä kun 2 kerroksen lattia.
Niissä koneissa voi suunnata ilman siivillä jompaan kumpaan sivuun ja hiukan yläviistoon, Eli kesällä sen viileen saa myös sinne.
Mulla paheksuttu Ultimate. 250m2 lämmitys teholle kapa ja viilennys sitten joku 180, neliöitä talossa 160. Rakennusaikana ei ole muuta lämmitystä tarvittu, kone antanu sen +16 ja menee itekseen kiinni kun ei lämmitystarvetta, kosteuskin pysynyt poissa. Kone makso 990€ tarvikkeineen ja asennus tarvikkeineen 560€, asentaja laitto omat paremmat putket eristeineen…kondenssiputki vedetty ulolkoyksikön lähelle.
Sähköä menny tähän mennessä 7kk 4000kwh mittarin mukaan joka lähti nollasta. Siis rakennusaikaista, ei olla suihkuteltu tai lämitetty saunaa vielä, halogeenit kyllä posottaa aika lailla.
jirrah, meillä vapaa-ajan asunnon pinta-ala n. 90 m2 ja siihen päälle yläkerta joka on puolet talosta. Yläkerta on auki, joten luulisi sitä lämmintä/viileää riittävän. Asentaja puhelimessa sanoi, että mitä alemmas asennetaan, sitä parempi. Ymmärtääkseni kuitenkin luokkaa ikkunoiden yläpuolelle , kait se sisäyksikkö pitää joskus putsatakin. Sisäyksikköhän tossa Mitsussa on aika syvä, eli likipitäen 30 cm, mutta on kyllä siis ihan totta niin hiljainen kun olla voi. Eilen nähtiin toiminnassa, eikä edes huomannut, että mitään ylimääräistä olisi hurisemassa missään. Jäähdytysäänistä tai hurinoista ei ole mitään tietoa. Eikö siinä ole joku sensori tms. kummallinen värkki joka "haistelee" itekseen, että missä kulloinkin tarvetta lämmitykselle tai viilennykselle on, 150 astetta kai oli se kulma?
Tuon lämpöpumpun hinnalla saa 10 vuoden takkapuut, eikä ole ylimääräisiä huoltoja tai hurinoita.
tarkkamarkkaeikueuro kuules, juu varmaan saakin 10 vuoden takkapuut, mutta kuka sitä takkaa polttelee viikolla? Pakko painaa kaupungissa vielä arpeettia, eikä taloa voi kylmänäkään pitää. Mun mielestä ei ole ollenkaan hullumpi sijoitus jos kohta talvella kertyvä säästö todennäköisesti menee kesällä jäähdytykseen. Mutta sou not.
tarkkamarkkaeikuneuro:
Ei lämpöpumpun (ILP) hankinta ole aina puhtaasti lämmöntuotto.
Meillä kaukolämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä, varaava takka, koneellinen ilmanvaihto LTO:lla ja Mitsun ILP.
Takaisinmaksuajalla ei ole minulle minkäänlaista väliä, lämpöpumppu on puhtaasti mukavuusvaruste. Asuin- ja makuuhuonetilojen jäähdytys ilmanvaihdon kautta olisi ollut huomattavasti kalliimpi ja työläämpi toteuttaa kuin ILP jäähdytystoiminnalla.
Pelkän jäähdytyslaitteen olisi saanut vähän halvemalla, mutta sitten siinä ei olisi ollut varajärjestelmää lisänä.
Kyllä on kiva kesähelteillä jäädyttää/poistaa kosteutta sisäilmasta ja nukkua yönsä hyvin. (vaikka sähköä meneekin kesällä enemmin).
Eipäs kukaan katso "takaisinmaksuaikaa" hankkiessaan pihalle uutta autoa seisomaan. Vuodessa menettää tonnitolkulla rahaa pelkkänä arvonmenetyksenä ja vakuutuksina, vaikka ei ajaisi metriäkään.
Samaan aikaa tiputetaan huonelämpöä alle 20°C:n säästösyistä. Pienempikin auto kävisi hyvin, mutta järkitekijät eivät koske autoilua....Kukin kuitenkin tavallaan.
K.L
Nostan tämän vielä esille, josko jollakulla olisi asiasta enemmän tietoa: "
Mistä muuten johtuu, että ko. koneelle annetaan kahta erilaista takuuta
sisäyksikölle, Scanofficen maahantuomille 2 vuotta ja Kataikon tuomille
3 vuotta. Ulkoyksiköllä molemmissa 5 vuoden takuu."
Kyseessä Mitsubishi MSZ-FD25VA+MUZ-FD25VAH.
Siis tuo takuuaikojen eripituisuus ihmetyttää. Sama rekkule kyseessä kuitenkin, eikä meinaa sopia tämmöisen blondin logiikkaan ollenkaan ja mitä tuo Kirigamine+ oikein tarkoittaa?? Onko se just tämä samainen pumppu? Prkl, kun on paljon kirjaimia, numeroita ja kaiken maailman tehoja.
bee:
Soita Scanofficelle ja kysy asiasta. Itse asioin puhelimitse heidän kanssaan ennen ILP:n hankintaa ja palvelu oli oikein hyvää ( <- ei maksettu, eikä mainoskaan)
Muuten sama tyyppimerkintä, paitsi numerot 35.
Samalla selviää se kirigaminekin, luulisin ?
K.L
K.L, soitin jo, kummallekin. Ja olen edelleen yhtä pyörällä päästäni. Kamuille oli asennettu just tuon mainitsemasi firman jälleenmyyjän toimesta Mitsun pumppu, joka siis nähtiin ja oli kaikin puolin hiljainen -mutta! kun sen väristä ei kuulemma ole kummallakaan maahantuojalla, on vaan joko valkoista tai hopeanväristä ja kamuilla on beige. Eikä värillä nyt väliä, kunhan ei punainen ole mutta mikä tässä oikein mättää?
Koolla alkava maahantuoja antaa sen ylimääräisen vuoden takuun itse ja varoittaa kotisivuillaan "väärennöksistä". Kirigamine+ on kuulemma se ihan viimeisin malli, siis se juuri joka tuli markkinoille tuossa loppuvuodesta 2007. Osa Mitsun pumpuista on tehty etelä-Euroopan markkinoille ja yhtä monta kuin on pumppua, on myös myyjää (asentajista puhumattakaan.)
Miten voi mennä näin vaikeaksi, vai teenkö tämän jutun ihan itse semmoiseksi? Pari tonnia on kuitenkin aika kasa rahaa, ei haluttaisi sitä laittaa mihinkään kakkosluokan juttuun.
Malleissa esiintyvät kirjaimet GA, FA, FD ja Va ja VAH. Numeroita on niin paljon, etten viitsi niitä kaikkia edes kirjoittaa tähän. Meille nyt siis toistaiseksi ainakin olisi tulossa tuo FD25VA ja FD25VAH, nimen omaan tuolta Koo-maahantuojalta. Kunnes kaikki taas hovissa muuttuu....
Tuota, jos hinnassa ei ole eroa, mikset ota sieltä, mistä saat pitemmän takuun?
Luin minäkin sen varoituksen joskus muutama viikko sitten ja jos muistan oikein niin ulkoyksikön tyyppimerkinnässä pitää olla H-kirjain - vai miten se oli. Kannattaa chekata nettisivulta.
REP, no meinaankin ottaa sillä kolmen vuoden takuulla, mutta on tämä aika viidakko, ei voi muuta sanoa.
bee:
Tee niin kuin minä tein; Kerro scanofficen yhteyshenkilölle paikkakunta, millä vaikutat.
Sieltä saa tiedot lähimmistä valtuutetuista asennus/huoltoliikkeistä.
Ei pitäisi tulla sanomista takuun suhteen.
K.L
tarkkamarkkaeikueuro saa varmaan sen takankin tuohon hintaan -jollei sitä ole, se kun puuttuu monista taloista!
Niin lämmintä ei tule, että laittaisin ILP:n kylmää puhaltamaan. Kesällä nousee lämpö 25 asteeseen mutta ei lämmin luita riko.
Kyselin tässä ilmalämpöpumpuista ja sain tietää, että pumput ovat kovaa vauhtia kehittymässä. Hetken kuluttua markkinoilla on laitteita joilla voidaan lämmittää myös käyttövettä ja sehän lisää pumpun hyötyä etenkin lämpöisempinä vuodenaikoina.