löytyykö keneltäkään kokemuksia/tietoa saako/voiko esim. käytettyjä suihkuvesiä kierrättää vaikkapa suodattimien kautta vesivessan käyttövedeksi?
mitä lainsäädännöllisiä esteitä moisessa on? mitä olisi huomioitava moisessa järjestelmässä?
pistäkäähän siis mielipiteitä moisesta!
Japanissa tuollainen järjestelmä on yleisesti käytössä ja on ollut jo pitkään. En tiedä, miten se on siellä toteutettu. Pitäisi kai kysyä Marutei Tsuruselta. Olisi kyllä järkevä ratkaisu, jonka soisi yleistyvän Euroopassakin
Maailamalla näyttää olevan muuallakin valmiita sovellutuksia saatavana. Suomen lainsäädännöstä en tiedä, miten se asiaan suhtautuu
http://greenupgrader.com/2347/flush-your-toilet-with-recycled-gray-water/
http://www.youtube.com/watch?v=oNDVxJdXBPA
eikös noi aika kätevästi saa toteutettua nykyvehkeillä…
putkea joutuu vetämään tietty enemmän ja hommaamaan tekniikkaa, mutta tyhmempääkin on varmaan tehty ja kehitelty…
byrokratiaan saattaa täällä tietty törmätä…
Asiaahan kokeiltiin Nokialla joissakin messutaloissa.
Nokiallahan kokeiltiin myös käyttää jätevesiä suihkuvetenä, mutta kokeilu keskeytettiin ihmisten juotua vettä joka poiki mahatautia…
"Nokiallahan kokeiltiin myös käyttää jätevesiä suihkuvetenä, mutta kokeilu keskeytettiin ihmisten juotua vettä joka poiki mahatautia.."
Tuo ei ole nyt varmaan ihan noin. Ehkä kyseessä on ollut järvivesi tai joku muu sellainen.
Ei se tainnut olla Nokialla tosiaankaan jätevettä vaan prosessivettä. Voi olla, että muistan väärin, mutta sairastuneet ja vainajien omaiset varmasti muistavat tarkemmin.
Lisätään vielä, että Nokialla vain unohdettiin kieltää ihmisiä juomasta. Kielto tuli vasta muutaman päivän kuluttua.
Vois ajatella vetää vessan lavuaarista putken suoraan WC:n säiliöön. Käsienpesuvesi menisi sinne ja olisi valmiina seuraavaa huuhtelua varten.
olen suunnitellut samaa suihku kaapin ja pesu koneen vedet menevät yhdellä poisto putkella lattia kaivoon ,johon pukeen olen aatellut laittaa pienen pumpun jolla nostais säiliöön .josta vesi menisi omalla paineella seinän takana olevaan vessan säiliöön.
Eikös ole vaara, että nuo likaiset pesuvedet alkavat haisemaan siellä vessanpytyssä?
Tuo pumppusysteemi vie vielä sähköä ja tuo huoltokuluja ja perustuskulutkin ovat jonkinlaiset. Oikeanlaisella wc-pytyllä ja järkevällä wc:n käytöllä luulisi tekevän paremman säästön, vai mikä tässä ideassa oli takana?
eikös tuo pytty aikas tivis ole nykyään, noin niinkuin hajujen kannalta ja aika useinhan sitä vedellään... eli vaihtuvuutta sinänsä piisaa ja nythän saippuavesi korvaisi noi wc-raikastin viritykset...
tosi on että putkarin hommat lisääntyy jonkin verran, mutta jos ja kun wc- vedet on suurimpia puhtaan vedenkuluttajia taloudessa, niin uskoisin pienen pähkäilyn kannattavan... varsinkin uudisrakennuksessa... vanhaan tietty vaikeampi...
...ja nokiallahan sekoitettiin likavettävettä(mitä lie teknistä sanoivat sen olleen) juomaveteen, eli siitä ei nyt olekaan kyse...
yhdenlaisen "ekotsydeemin" tuossa jo piirtelin kunhan saisin sen tänne liitettyä...
...ja tuo suodatinhan voisi olla esim. semmoinen pestävä/putsattava/vaihdettava "sukka" tuossa harmailta tulevassa putkessa...
Tossa lisätäyttöputkessa on sitten syytä olla ainakin yksi takaisinvirtauksen estävä venttiili, mielummin useampi. Muutoin saattaa kuravedet päästä vesijohtoverkkoon.
Suihkuvedestä olisi hyvä saada lämpö talteen, kehittäkääs siihen yksinkertainen patentti.
Saamasi pitää…
Vedä suiskulle tuleva kylmävesiputki kierukan kautta, jonka ulkopuolella virtaa suihkussa käytetty vesi. Termarihana hoitaa loput…
Systeemi vain on laiton, eikä luultavimmin maksa itseään takaisin.
kuinka niin menee vedet sekaisin???
jos verkostosta tulevan veden putki ei ole vedessä/säiliössä, vaan esim. säiliön yläpuolella!!!.. eli aivan kuin laskisi letkusta ämpäriin… ja tuosta lämmöstä… miksi se pitäisi saada tuosta talteen? Tähän astihan se on semmoisenaan laskettu suoraan viemäriin. ja nyt se siis käytettäisiin vain! wc-vesiksi, joka ainakin meilläpäin on aikasta kylmää muutenkin…
Onkohan vaarana että liiasta kikkailusta astuu fysiikan lait voimaan,että minkä voimassa voittaa sen tuotannossa menettää.Eli käy kuten jäteasioissa,kun alettiin jätteet lajittelemaan niin kaatopaikalle menevät laskutettavat tonnit alkoivat laskea ja sen mukanaan tuomat tulot pienetä,niin kaatopaikkamaksuja pitää nostaa,koska muuten markkinatalous ei toimi.Samatenhan vähän kävi betrooliautojen kanssa,miten lie käy sähköautojen kanssa.
en lue itseäni viherpiipertäjäksi, mutta tuntuu vaan turhalta maksaa puhtaasta vedestä jolla huuhdotaan vaan ulosteet pois, kun sen vois tehdä jo olemassa olevalla vedellä!!!...
ja jos oikein saivarrellaan, niin onhan tietty totta että tuo puusee on jo keksitty (hyvä keksintö ja toimii oikein rakennettuna edelleen ilman vettä)... mutta jos edelleenkin haluaa olla mukavuudenhaluinen ja istua talvellakin lämpöisellä pytyllä, niin miksei sitä sitten tekisi samalla taloudellisemmaksi...
mitä, jos saman homman tekisi katolta valuvalla sadevedellä? sitä ainakin riittää ja lisäksi pytyn täyttö hoituisi painovoimalla.
saattaa olla hankalampi saada sisälle?.. siis hallitusti… entäs ylitäytön esto?.. ei noita sadevesiä oikein viitti juoksuttaa sisälle ja sitten samantien ylivuotoputken kautta viemäriin… varsinkaan jos kyseessä panosputsari…
josta tulikin mieleen että mitä em. järjestelmä mahtaa vaikuttaa panosputsarin toimintaan? jos vettä ei tulekaan normaalia määrää, vaan reilusti vähemmän…
WC-huuhtelusäiliö limoittuu vuosien mittaan vaikka puhdasta vettä käytetään.Seurauksena on,että huuhdeltaessa laitteisto jää vuotamaan wc-altaaseen. Jos wc-säiliöön johdetaan saippua-/likavettä niin wc-laitteiston toiminta varmuus huononee ja huolto-korjauskulut suurenee.
Omakotitaloissa omavesijärjestelmällä toki kukin saa puuhastella lähes mitä haluaa mutta vesilaitokset ei yleensä hyväksy “omia viritelmiä” putkistoon.